Η παραλία στο Μάτι ξεβράζει τα προσωπικά αντικείμενα των αγνοούμενων

Ο κόσμος έπεφτε μαζικά στη θάλασσα για να σωθεί

Εικόνες πολέμου αντικρύζει κανείς σε παραλίες στο Μάτι, στις οποίες χθες το βράδυ δεκάδες άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο εκεί προκειμένου να γλιτώσουν από τη μανία της πυρκαγιάς. Όταν αυτή έφτασε στην ακτή τότε έντρομοι οι άνθρωποι έπεσαν μαζικά, κατά δεκάδες στη θάλασσα.

Κολύμπησαν προς τα ανοιχτά σε μία απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσουν.

Σκόρπια παπούτσια, σαγιονάρες και διάφορα προσωπικά αντικείμενα των αγνοούμενων αλλά και των επιζώντων, τα έχει ξεβράσει η θάλασσα. 

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι αγνοούμενοι - Πού μπορείτε να δηλώσετε ότι τους ψάχνετε

Κάποιοι τα κατάφεραν, άλλοι αγνοούνται, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που άφησαν την τελευταία τους πνοή. 

Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή απεγκλώβισε περισσότερα από 700 άτομα στη διάρκεια της νύχτας από παραλίες της Ραφήνας, ενώ 19 άτομα διασώθηκαν από τη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης: Εθνικό πένθος: Στους 74 οι νεκροί επισήμως από τη φωτιά στο Μάτι

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ στις ακτές του Αγίου Ανδρέα – Κόκκινο Λιμανάκι – Μάτι καθώς και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Ραφήνας, συνεχίζουν να επιχειρούν συνολικά 14 πλωτά μέσα και ένα αεροπλάνο του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα στις εν λόγω περιοχές βρίσκονται ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) και η φουσκωτή ταχύπλοη λέμβος αυτού, ένα περιπολικό πλοίο τύπου Abeking, 10 περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό, καθώς και αρκετά ιδιωτικά σκάφη.

Τον συντονισμό των επιχειρήσεων έρευνας έχει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που χρήζουν παροχής συνδρομής από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, μπορούν να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «108».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top