Σώοι οι πέντε εγκλωβισμένοι στο Λύρειο Ίδρυμα στον Νέο Βουτζά

Μία μοναχή και άλλα τέσσερα άτομα βρίσκονταν στο εκκλησάκι του ιδρύματος

Εγκλωβισμένοι στο Λύρειο Ίδρυμα που βρίσκεται στον Νέο Βουτζά

Πρώτη δημοσίευση 19:51

Πέντε εγκλωβισμένοι υπάρχαν στο Λύρειο Ίδρυμα που βρίσκεται στον Νέο Βουτζά, μετά την ανεξέλεγκτη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή.  

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr, μία μοναχή μεγάλης ηλικίας, ο ιερέας και άλλα τρία άτομα, όλοι ενήλικες, είχαν εγκλωβιστεί στην εκκλησία του ιδρύματος και δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τον χώρο, καθώς υπήρχε φωτιά σε όλες τις εισόδους. Τα παιδιά του ιδρύματος έχουν όλα απομακρυνθεί. 

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πεντέλη - Οι φλόγες έφτασαν στο Μάτι

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν  ενήμερη, βρισκόταν στο σημείο και προσπαθούσε να τους απεγκλωβίσει. Λίγο μετά τις 21:30, έγινε γνωστό πως κατάφεραν να τους βγάλουν και να τους απομακρύνουν από το Λύρειο Ίδρυμα. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέφερε στην επίσημη ενημέρωσή της πως έχουν απεγκλωβιστεί όλοι επιτυχώς από το Λύρειο Ίδρυμα.

Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα "Οι Άγιοι Ανάργυροι" "Ορθόδοξο Χωριό" ιδρύθηκε το 1967 από λίγες μοναχές, με δωρεά του καπετάνιου του Εμπορικού Ναυτικού ΜΑΡΚΟΥ ΛΥΡΑ. Η Ιδρυτική Πράξη και ο Κανονισμός Λειτουργίας του Ιδρύματος έχουν νομιμοποιηθεί με Υπουργική Απόφαση.

Βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης (Μάτι), πάνω από τον παλαιό οικισμό του Νέου Βουτζά, σε έκταση που παραχωρήθηκε από την Ιερά Μονή Πεντέλης και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 

Ρεπορτάζ: Σοφία Βάγκα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top