Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πεντέλη - Οι φλόγες έφτασαν στο Μάτι

Εκκενώνονται κατασκηνώσεις στο Ζούμπερι

Δείτε στο video συγκλονιστικές εικόνες από το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Πεντέλη

Εκτός ελέγχου είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17. 00 το απόγευμα στο Νταού Πεντέλης, στα σύνορα Πικερμίου - Ραφήνας με κατεύθυνση προς τον Διόνυσο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου.

Οι πυροσβέστες δίνουν υπεράνθρωπη μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά, η οποία λίγο πριν τις 19:00 πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές σπιτιών. 

Η φωτιά κατευθύνεται τώρα προς την περιοχή του Νέου Βουτζά, ενώ έχει φτάσει ήδη στο Ζούμπερι. Ο κόσμος έχει βγει από τα σπίτια του τρομοκρατημένος και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σώσει τις περιουσίες του.

Πριν από λίγο απομακρύνθηκαν, παιδιά από την κατασκήνωση του Αγίου Ανδρεά στο Ζούμπερι. Επίσης δόθηκε εντολή για την εκκένωση του Λύρειου Ιδρύματος στο οποίο βρίσκονταν περίπου 40 άτομα.

Εκτροπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Μαραθώνος

Εκτροπή της κυκλοφορίας διενεργείται, εδώ και λίγα λεπτά, σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος, λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Ειδικότερα, η εκτροπή γίνεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με τη Χροσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος, από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Σε πύρινο κλοιό η χώρα 

Σε εξέλιξη είναι ταυτόχρονα η μεγάλη φωτιά στην Κινέτα, που κατακαίει σπίτια και δασική έκταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κόλαση φωτιάς στη λεωφόρο Μαραθώνος: Tρία άτομα στο νοσοκομείο με εγκαύματα

Κινέτα: Πύρινη κόλαση! Περιπολικά με μεγάφωνα: "Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας"

Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά στην Κινέτα - Κλειστή η Εθνική Οδός

Μεγάλη φωτιά και στον Κάλαμο

 

Μεγάλη φωτιά στα Χανιά

Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς νότιους ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στη μεγάλη φωτιά, που έχει ξεσπάσει από τις 2 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή των Βρυσσών, στο ύψος του Αγίου Φανουρίου στα Χανιά.

Περισσότεροι από 30 πυροσβέστες από όλες τις υπηρεσίες του νησιού, με υδροφόρα οχήματα και συνεχείς ρίψεις νερού από τα δύο ελικόπτερα, αλλά και τη συνδρομή κατοίκων της περιοχής και εθελοντών προσπαθούν να “κυκλώσουν” τη φωτιά, διακόπτοντας το καταστροφικό της έργο.

Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ρεθύμνου- Χανίων, ενώ οι κάτοικοι των Βρυσών βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους.

Ωστόσο από την πύρινη λαίλαπα δε γλίτωσε το πευκόδασος του Αποκόρωνα, το οποίο έχει υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή.

Οι οδηγίες της Πυροσβεστικής για τη φωτιά

«Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών για την δική τους ασφάλεια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μια σκληρή μάχη στην Κινέτα, για να μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους», τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, σχετικά με την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στα Γεράνεια Όρη, ενώ πρόσθεσε πως αναμένονται ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων με 17 οχήματα από διαφορές περιοχές της περιφέρειας. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top