Κινέτα: Πύρινη κόλαση! Περιπολικά με μεγάφωνα: "Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας"

Τόσκας: «Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές»

Δεν είναι μόνο οι ισχυροί άνεμοι αλλά και τα πολλά πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Κινέτα, τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στην περιοχή.

Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά στην Κινέτα - Κλειστή η Εθνική Οδός

Προσαγωγή υπόπτου on camera για τη φωτιά στην Κινέτα

Υπολογίζεται ότι έχουν καεί 25-30 σπίτια, ενώ σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του STAR Κατερίνα Ρίστα που βρίσκεται στην περιοχή, η φωτιά που μετακινείται προς τη θάλασσα, έχει κάψει ήδη πέντε σπίτια που βρίσκονται παραλιακά. Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της περιοχής κάηκε και αυτό, ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί.

Οι φωτογραφίες απαθανατίζουν…. εικόνες βιβλικής καταστροφής. Σπίτια, αυτοκίνητα και δασική έκταση παραδομένα στις φλόγες. 

Τόσκας: «Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές»

«Όλος ο κυβερνητικός και κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα, για να μη θρηνήσουμε θύματα και να περιορίσουμε όσο γίνεται τις ζημιές από την εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά στην Κινέτα», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.

Ο κ. Τόσκας, άφησε να εννοηθεί ότι η μεγάλη πυρκαγιά, μπορεί να είναι και έργο εμπρησμού, κάτι ωστόσο που θα διερευνηθεί από την Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού.

«Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας και συνέχισε: «Χθες το βράδυ και πάλι στα Γεράνεια, στην ίδια περίπου περιοχή που εκδηλώθηκε η σήμερα η πυρκαγιά, είχαμε άλλες δύο πυρκαγιές, οι οποίες όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Σήμερα το απόγευμα και ενώ η φωτιά στην Κινέτα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά πάνω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Και αυτή αντιμετωπίστηκε γρήγορα, όμως όλα αυτά δεν μπορεί να μην μας βάζουν σε σκέψεις».

Συνεχής ενημέρωση του Πρωθυπουργού

Συνεχή ενημέρωση έχει ο Πρωθυπουργός που βρίσκεται στη Βοσνία, αλλά και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον Νίκο Τόσκα για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα.

Γεννηματά: Κρατήστε μας ενήμερους τις φωτιές

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη και ζήτησε ενημέρωση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Επίσης ζήτησε να μεταφερθεί η συμπαράστασή της στα στελέχη όλων των υπηρεσιών, που δίνουν υπό αντίξοες συνθήκες την μάχη στα πύρινα μέτωπα.

Ενδεικτικές της καταστροφής οι εικόνες στην Κινέτα:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top