Η Στεφανή Βοιωτίας ήταν το ιδανικό μέρος για τους τρεις αλλοδαπούς για να καλλιεργήσουν ανενόχλητοι δενδρύλλια ινδικής κάνναβης. Οι αστυνομικοί σε μια πολύ καλά οργανωμένη μυστική επιχείρηση συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς και κατάσχεσαν τα δενδρύλλια.
Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 970 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης είχαν φυτέψει και καλλιεργούσαν τρεις αλλοδαποί σε μια απόκρημνη περιοχή στη Στεφανή Βοιωτίας. Ένα ολόκληρο δάσος!
Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν πολλές ημέρες τρία άτομα που ζούσαν στην πρόχειρη εγκατάσταση που βλέπετε δίπλα ακριβώς στη φυτεία. Η συντονισμένη επέμβαση που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες έπιασε τους κακοποιούς στον ύπνο. Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε φυλακισθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για διακίνηση ναρκωτικών και είχε δραπετεύσει από τις φυλακές.
Στην αυτοψία του Βαγγέλη Γκούμα για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, φαίνεται ότι οι κακοποιοί εκμεταλλεύτηκαν την απότομη μορφολογία τους εδάφους αλλά και τις πολλές πηγές νερού που υπάρχουν και ευνοούν την καλλιέργεια της ινδικής κάνναβης.
Για τους κατοίκους μάλιστα αποτελεί ιδανικό σημείο για τη δράση κακοποιών που μπορούν να μεταφέρουν τα ναρκωτικά πιο εύκολα σε Ασπρόπυργο, Μενίδι αλλά και Θήβα.
Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, με την Ε.Κ.Α.Μ. κατάσχεσαν τα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης ενώ αναζητούν κι ένα ακόμη άτομο.