Ισόβια στην Πόλα Ρούπα για τη βομβιστική επίθεση στην ΤτΕ το 2014

Το δικαστήριο την κήρυξε ένοχη για σειρά κατηγοριών

Η Πόλα Ρούπα στα δικαστήρια Ευελπίδων το 2017

Ποινή ισόβιας και επιπλέον 25ετούς κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Πόλα Ρούπα, για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου 2014. Tην ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχη τη Ρούπα για σειρά κατηγοριών, όπως τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών κ.ά.

Την ίδια ώρα ο σύντροφος της Νίκος Μαζιώτης δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την επίθεση αυτή. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί το 2016 σε ισόβια κάθειρξη.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία η Ρούπα ήταν ηθικός αυτουργός της επίθεσης με φυσικό αυτουργό τον σύντροφο της.

Το χρονικό της βομβιστικής επίθεσης στην ΤτΕ στις 10 Απριλίου 2014

Το χτύπημα στην ΤτΕ είχε γίνει νωρίς το πρωί μέσω αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά, που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Αμερικής έξω από το κτίριο της τράπεζας. Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη και είχε προκαλέσει ζημιές σε κτήρια και καταστήματα σε μεγάλη απόσταση, ωστόσο δεν είχε τραυματιστεί κανείς, καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η Αστυνομία είχε εκκενώσει την γύρω περιοχή.

Στις 25 Απριλίου 2014, με ανακοίνωση του ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η ενέργεια «αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top