Μια μπαλαρίνα πρώτη στην Ψυχολογία Αθήνας

Η Μυρτώ Κιτεμέ συγκέντρωσε 19.300 μόρια και κατέκτησε τον στόχο της

Η Μυρτώ Κιτεμέ είναι μία από τους αριστούχους που πέρασαν φέτος στις Πανελλήνιες και κατέκτησε έναν μεγάλο στόχο, αυτόν της εισαγωγής στο πανεπιστήμιο. Με 19.300 μόρια περνά πρώτη στο τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και ετοιμάζεται πλέον για τη φοιτητική ζωή και το νέο κεφάλαιο που ξεκινά για εκείνη. 

Η Μυρτώ Κιτεμέ κατά τη διάρκεια προβών στο μπαλέτο

Για να πετύχει το στόχο της δεν έλειψαν οι θυσίες με κυριότερη το μπαλέτο που είναι η μεγάλη της αγάπη. 

«Άξιζε αυτή η θυσία γιατί είχε αποτέλεσμα, αλλά δεν σας κρύβω ότι μου στοίχισε λιγάκι που περιόρισα τον χορό και το τραγούδι», λέει η Μυρτώ. 

Η Μυρτώ σε παράσταση με το μπαλέτο

Η ίδια ήταν στην παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής από το Γυμνάσιο και μετά από ακροάσεις είχε γίνει μέλος και στο Athens Children Ballet με το οποίο συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις. Παράλληλα μαζί με φίλους της έχουν φτιάξει ένα συγκρότημα, στο οποίο εκείνη έχει τον ρόλο της τραγουδίστριας και παίζουν κυρίως jazz μουσική. 

Ο χορός είναι πρωταγωνιστής στη ζωή της

Έχουν συμμετάσχει μάλιστα σε αρκετά φοιτητικά και μαθητικά φεστιβάλ και ήδη αναζητούν… στέγη που θα τους φιλοξενήσει για μελλοντικές τους εμφανίσεις. 

Κι αν σας φαίνονται λίγο ασύνδετα η ψυχολογία με τον χορό και το τραγούδι, η Μυρτώ που αφοσιώνεται σε ό,τι αγαπά το έχει ψάξει αρκετά και ξέρει πώς να συνδυάσει όλες της τις αγάπες. 

Ξέγνοιαστες στιγμές στις διακοπές

«Είναι πιο εύκολο να συνδυάσω τον χορό με την ψυχολογία, καθώς στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη η μέθοδος της χοροθεραπείας, της ίασης δηλαδή μέσω του χορού. Το τραγούδι είναι αλήθεια ότι δεν έχω σκεφτεί ακόμα πώς μπορεί να συνδυαστεί, αλλά ίσως να μπορούσα να συνδυάσω το μιούζικαλ με κάποιο είδος θεραπείας», λέει. 

Πάντως δεν αποκλείει να ασχοληθεί και αποκλειστικά με το τραγούδι, καθώς όπως λέει είναι κάτι που αγαπά πολύ και θα ήθελε να δοκιμαστεί σε αυτό και ειδικά με το μιούζικαλ. Ήδη έχει ξεκινήσει προετοιμασία γιατί δίνει εξετάσεις στο μπαλέτο, ενώ θα ξεκινήσει και μαθήματα φωνητικής. 

Με αγαπημένα πρόσωπα

Η επιτυχία στις πανελλήνιες δε θέλει κόπο, αλλά... τρόπο

«Η κλινική ψυχολογία ήταν αυτό που με ενδιέφερε εξ αρχής και νιώθω πολύ χαρούμενη που κατάφερα να μπω στη σχολή της πρώτης μου επιλογής», λέει στο star.gr η Μυρτώ.

Όπως τονίζει δεν υπάρχει συνταγή για την επιτυχία, αν κι εκείνη παραδέχεται ότι δε θέλει κόπο, αλλά… τρόπο. 

Ο χορός και το τραγούδι είναι το μεράκι της Μυρτώς

«Δεν ξενύχτησα καμία μέρα και το είχα αυτό ως βασικό κανόνα, γιατί ήξερα ότι μετά θα είμαι κουρασμένη όλη την ημέρα. Προσπαθούσα με το που γύριζα από το σχολείο να τρώω κάτι και μετά απευθείας να ξεκινώ το διάβασμα, πριν χαλαρώσω και έκανα μικρά διαλείμματα. Κρατούσα αυτόν τον σταθερό ρυθμό μέχρι το βράδυ κι όταν κουραζόμουν έκλεινα τα βιβλία και κοιμόμουν», τονίζει η Μυρτώ. 

Από το πρόγραμμα μάλιστα δεν έλειπαν οι έξοδοι, καθώς όπως λέει η ίδια είχε ανάγκη να κάνει και πράγματα που θα της έπαιρναν τη σκέψη από το διάβασμα. 

«Τα Σαββατοκύριακα έβγαινα, είχα δηλαδή μια έξοδο της εβδομάδα γιατί είχα ανάγκη να ξεδώσω και να φύγει λίγο το μυαλό μου από την πίεση του διαβάσματος και πήγαινα μια φορά την εβδομάδα μπαλέτο», μας λέει. 

Η Μυρτώ αφοσιώνεται σε ό,τι αγαπά

Οι σπουδές στην Ψυχολογία είναι προτεραιότητά της, ενώ έχει στραμμένο το βλέμμα της και στο εξωτερικό για μετέπειτα σπουδές στο αντικείμενο, αλλά και στα καλλιτεχνικά που γεμίζουν την ψυχή της. 

«Είμαι πολύ αισιόδοξη. Θέλω να επιχειρήσω στο μέλλον μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στην ψυχολογία, όσο και στον χορό και το τραγούδι και μετά γιατί όχι να επιστρέψω στην Ελλάδα και να φέρω νέες μεθόδους και νέες εμπειρίες», λέει. 

Στο πλευρό της φυσικά σε κάθε της βήμα οι γονείς της, να στηρίζουν τα όνειρά της και να την αφήνουν ελεύθερη να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει στο μεγάλο ταξίδι της ζωής. 

Της Ευαγγελίας Ντούρου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top