Συνελήφθη Κινέζος που είχε ξαφρίσει 3,9 δισ. ευρώ

Είχε εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ

Συνελήφθη Κινέζος που είχε ξαφρίσει 3,9 δισ. ευρώ

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε την Τετάρτη Κινέζος μεγαλοαπατεώνας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο σε διαμέρισμα στον Άλιμο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος κατηγορείται από τις κινεζικές αρχές για απάτη «μαμούθ», καθώς φέρεται να υπεξαίρεσε από καταθέσεις συμπατριωτών του το ποσό των 3,9 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά, ο συλληφθείς, φέρεται μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του, οι οποίοι επίσης αναζητούνται με διεθνή εντάλματα σύλληψης, είχαν δημιουργήσει μια ηλεκτρονική παρατράπεζα, τύπου «πυραμίδα» και υπόσχονταν σε καταθέτες τραπεζών στην Κίνα υψηλά επιτόκια, αν μετέφεραν τα χρήματά τους στην παρατράπεζα που είχαν δημιουργήσει εκείνοι στο διαδίκτυο.

Ο 41χρονος υποσχόταν, ανάλογα με το ύψος της κατάθεσης, επιτόκια που έφταναν το 30%, ή ακόμα και το 50% επί του του αρχικού κεφαλαίου.

Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, ο δράστης είχε πάρει τα χρήματα και είχε εξαφανιστεί, μέχρι που εντοπίστηκε σε ένα μικρό διαμέρισμα στην περιοχή του Αλίμου, όπου είχε βρει καταφύγιο, φροντίζοντας να μη δίνει στόχο. 

Πριν από ένα μήνα περίπου, έφθασε στα γραφεία του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής το Διεθνές ένταλμα σύλληψης μαζί με την Ερυθρά αναγγελία σε βάρος του Κινέζου κι έτσι οι Έλληνες αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνές τους, μέχρι που τελικά τον βρήκαν και τον συνέλαβαν την Τετάρτη, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Κίνα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top