5 tips για να πετύχετε καλύτερη τιμή στο ξενοδοχείο

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

5 tips για καλύτερη τιμή καλοκαίρι 2018 διακοπές οικονομικές διακοπές

Οι τιμές στα ξενοδοχεία έχουν πάρει ήδη «φωτιά» και ας διανύουμε ακόμα τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού. Η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς τον Ιούλιο και κυρίως τον Αύγουστο η διαμονή σε κάποιο ξενοδοχείο γίνεται για πολλούς απαγορευτική.   

Σταματήστε να αναζητάτε μανιωδώς στα site των ξενοδοχείων ή να τηλεφωνείτε σε ταξιδιωτικά γραφεία ελπίζοντας ότι θα πετύχετε προσφορές. Το star.gr σας προτείνει πέντε τρόπους με τους οποίους θα πετύχετε καλύτερες τιμές διανυκτέρευσης για τις καλοκαιρινές διακοπές! 

 

Διακοπές τις καθημερινές

Ένας τρόπος για να μην σας στοιχίσει «ο κούκος αηδόνι» είναι να επιλέξετε ημέρες, οι οποίες είναι πιο οικονομικές σε σχέση με τις άλλες. Μια συνετή ιδέα είναι να κάνετε διακοπές από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή. Τις καθημερινές οι τιμές είναι αρκετά χαμηλότερες σε σχέση με τα Σαββατοκύριακα.

 

Μείνετε στα προάστια...

Σημαντικό μέρος του κόστους που σας επιβαρύνει κατά τη διαμονή είναι και η περιοχή στην οποία θα βρείτε κατάλυμα. Αν επιλέξετε ξενοδοχείο στην τουριστική περιοχή του νησιού, σίγουρα θα χρειαστεί να πληρώσετε κάτι παραπάνω, προκειμένου να είστε down town. Σκεφτείτε λοιπόν, έξυπνα. Βρείτε δωμάτιο σε κάποιο γραφικό χωριό, έξω από την πόλη. Μπορεί να χρειάζεστε περισσότερη ώρα για να κατεβείτε στο κέντρο για ποτό, αλλά θα σας περισσεύουν χρήματα για να πιείτε και δεύτερο!

 

Προτιμήστε low season περίοδο 

Α και Ω για το κόστος των διακοπών είναι η περίοδος που θα πάτε. Θα ήταν σίγουρα «τρελό» να ζητάτε οικονομικές διακοπές κατά μεσής του Αυγούστου, ενώ μπορείτε να απολαύσετε τον ίδιο προορισμό και τις ίδιες παροχές έως και 50%  φθηνότερα, αν επιλέξετε τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο. 

 

Κάντε μόνοι σας το deal 

Για να μην κάθεστε να πονοκεφαλιάζετε με δεκάδες αναζητήσεις σε πρακτορεία μέσω διαδικτύου, βρείτε το ξενοδοχείο που σας ταιριάζει και καλύπτει τις ανάγκες σας και επικοινωνήστε απευθείας με αυτό.  Σίγουρα, η άμεση επικοινωνία θα «ρίξει» την τιμή, καθώς θα έχετε τη δυνατότητα να τη διαπραγματευτείτε. 

 

"Πάρτε" το ρίσκο! 

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος. Αψηφήστε τους κινδύνους...και ξεκινήστε τις διακοπές σας, χωρίς να έχετε κάνει κράτηση. Αναζητήστε για το κατάλληλο κατάλυμα, μόλις φτάσετε στον προορισμό σας. Εκεί μπορείτε να κάνετε «παζάρι» πιο εύκολα από ότι μέσω τηλέφωνου ή διαδικτύου.

 

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Καραμάτσικος

t.karamatsikos@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top