Στον ανακριτή ο Μπαρμπαρούσης

Οπαδοί της Χρυσής Αυγής τον περίμεναν έξω από την Ευελπίδων και φώναζαν συνθήματα

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή. Οπαδοί της Χρυσής Αυγής τον περίμεναν απέξω και φώναζαν συνθήματα.

 

Ο (πρώην αφού διαγράφηκε από την ΚΟ) βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για κακούργημα προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής της ΝΔ,  κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να συλλάβουν τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο για το Μακεδονικό. Η ομιλία του προκάλεσε αντιδράσεις και ακολούθησε εισαγγελική έρευνα που αυθημερόν κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του και καταδίωξη στην Εθνική οδό στο ύψος του Μεσολογγίου. Τελικά συνελήφθη τη Δευτέρα στο διαμέρισμά του στο Χαλάνδρι.

Καταζητείται ο Μπαρμπαρούσης - Αστυνομία έξω από το σπίτι του στο Ξηρομέρι

Με το βουλευτικό αυτοκίνητο και τρέχοντας με 180 χλμ. ξέφυγε ο Μπαρμπαρούσης

Στο σπίτι του στο Πάτημα Χαλανδρίου συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης

Τι προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα

Ο βουλευτής δικάζεται παράλληλα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας, τιμωρείται με κάθειρξη που φθάνει τα 20 χρόνια.

Ανακάλεσε όσα είπε

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε πάντως, o Κωνσταντίνος  Μπαρμπαρούσης σε δήλωσή του ανακάλεσε όσα είπε στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι τα όσα είπε παρερμηνεύθηκαν. 

Προβληματισμένος και «μετανιωμένος» ο Μπαρμπαρούσης στη ΓΑΔΑ

Συγκεκριμένα δήλωσε:   

«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου -τις οποίες ανακαλώ- επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη Συνταγματική Νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένου, ότι σε μια ατυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα! Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στη Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top