3+1 κάμπινγκ κοντά στην Αθήνα για οικονομικές εναλλακτικές διακοπές

Αυτοί οι προορισμοί είναι top για τις καλοκαιρινές σου διακοπές

4 κοντινοί προορισμοί για camping

Οι σκέψεις πλέον όλων μας περιστρέφονται γύρω... από τις καλοκαιρινές διακοπές. Η θερμοκρασία μέρα με τη μέρα ανεβαίνει και έχει αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη. Οι εξορμήσεις που κάνουν οι περισσότεροι τα Σαββατοκύριακα στις παραλίες δείχνουν και αυτές να μη...φτάνουν. Από την άλλη όμως, αποτελούν και μονόδρομο για όσους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν σύντομα άδεια από την δουλειά τους ή το budget τους δεν επιτρέπει και «πολλά». Τι καλύτερο από το οργανωμένο camping.

Το star.gr  σας προτείνει εναλλακτικές οικονομικές διακοπές με πολύ χαμηλό κόστος, οι οποίες απέχουν μόλις «μια ανάσα» από την Αθήνα.

Σούνιο

Σούνιο- φωτογραφία Eurokinissi

Σούνιο- φωτογραφία Eurokinissi

Το Σούνιο αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό, καθώς απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Η θάλασσα στην περιοχή θεωρείται ως μία από τις καλύτερες της Αττικής, ενώ τα οργανωμένα camping στην περιοχή προσφέρουν την ηρεμία που επιζητάς.

Κόστος:  9€/άτομο και 10€/σκηνή

Ερέτρια, Εύβοια

Παραλία της Εύβοιας- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Παραλία της Εύβοιας- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Οι ομορφιές της Εύβοιας είναι αναρίθμητες. Τα παρθένα δάση και οι όμορφες ακρογιαλιές κάνουν το τοπίο «μαγικό». Εύκολα προσβάσιμη από την Αθήνα, καθώς θα χρειαστείτε περίπου 1,5 ώρα με το αυτοκίνητο ή 20 λεπτά με το φέρυ μποτ από το λιμάνι του Ωρωπού. Τα οργανωμένα camping της περιοχής θα σας χαρίσουν όμορφες και οικονομικές διακοπές.

Κόστος: 6€/ άτομο και 5.5€/ σκηνή

Αρχαία Επίδαυρος, Πελοπόννησος

Aρχαίο Θέατρο Επιδαύρου- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Aρχαίο Θέατρο Επιδαύρου- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Η Αρχαία Επίδαυρος είναι ιδανικός προορισμός για τους Αθηναίους, διότι απέχει μόλις δύο ώρες από την πόλη. Τα πολλά όμορφα camping στην περιοχή σε περιμένουν για να σου δώσουν στιγμές που θα σε κάνουν να ξεφύγεις για λίγο από την καθημερινή σου ρουτίνα. Οι παραλίες της είναι πραγματικά στολίδια.

Κόστος: 7€/άτομο και 8€/σκηνή

Λουτράκι, Κόρινθος

Λουτράκι- φωτογραφία Eurokinissi

Λουτράκι- φωτογραφία Eurokinissi

Το Λουτράκι είναι μια ακόμα ωραία επιλογή για camping. H απόσταση από την Αθήνα είναι μόλις 1 ώρα. Ιδανικό μέρος για εξόρμηση το Σαββατοκύριακο, στο οποίο μπορείτε να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να ξεκουραστείτε με χαμηλό κόστος, σε ένα από τα αρκετά camping της περιοχής.

Κόστος: 6,50€/άτομο και 9,80€/σκηνή

Camping: Τι πρέπει να έχετε μαζί σας

Βασική προϋπόθεση για να κάνεις κάποιος camping είναι και τα απαραίτητα αξεσουάρ που πρέπει να έχετε μαζί σας, ώστε να απολαύσετε στο μέγιστο την ζωή στην φύση.

         Οδηγός Καμπινγκ:

  1. Μην πάρετε πολλά ρούχα και ογκώδεις αποσκευές
  2. Βρείτε ένα δροσερό και σκιερό μέρος
  3. Φροντίστε να πάρετε μαζί σας ένα φαρμακείο 
  4. Σκηνή, απαραίτητα μικροαντικείμενα (σκοινάκια, φακούς, πολυεργαλεία, σακούλες σκουπιδιών)
  5. Πάρτε μαζί σας ψυγείο παγοκυψέλες, ώστε να διατηρήσετε σωστά τις προμήθειες σας

Κλείνοντας να θυμάστε πάντα πως πρέπει να σέβεστε τον χώρο που σας φιλοξένει και να φροντίζετε να τον διατηρείται καθαρό.

Καλές εξορμήσεις!

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Καραμάτσικος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top