Άμφισσα:Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κηδεία της 13χρονης - Κρύβεται ο δράστης

Ρομά απ΄όλη τη χώρα συρρέουν στην πόλη για συμπαράσταση στην οικογένειά της – Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης

Το απόγευμα της Τρίτης εξαγριωμένοι Ρομά κρατώντας ξύλα και ρόπαλα στα χέρια συγκεντρώθηκαν για περίπου μισή ώρα στην κεντρική πλατεία διαμαρτυρόμενοι για το αιματηρό περιστατικό και τον άδικο χαμό της 13χρονης. Δείτε στο video τι έγινε.

 

Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Άμφισσα μετά τον θάνατο της 13χρονης Γιαννούλας.

Το ανήλικο κορίτσι βρήκε τραγικό θάνατο από πυροβολισμούς ενώ χόρευε και έπαιζε με τους φίλους της σε καταυλισμό Ρομά της περιοχής.

Ο 34χρονος φερόμενος ως δράστης της επίθεσης παραμένει ασύλληπτος ενώ οι Ρομά της περιοχής έχουν εξαγριωθεί ζητώντας την άμεση σύλληψή του.

Οι αρχές συνεχίζουν να διερευνούν όλες τις πιθανές κρυψώνες, προκειμένου να συλλάβουν τον δράστη, ο οποίος φαίνεται ότι κρύβεται στα βουνά της περιοχής.

Την ίδια ώρα, δεκάδες Ρομά απ’ όλη τη χώρα συρρέουν στην πόλη της Άμφισσας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους οικείους της 13χρονης.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ 13ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ

 

Η κηδεία της 13χρονης είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν νέα επεισόδια.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, πάντως, ότι πιθανή σύλληψη του δράστη θα αποκλιμακώσει την ένταση και θα καθησυχάσει τους Ρομά, οι οποίοι απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάνα 13χρονης στην Άμφισσα: «Πετάχτηκε το αίμα της. Σαν αρνί πέθανε»

Ανατροπή στη δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα

Φόβοι για βεντέτα στην Άμφισσα – Η 13χρονη σχεδόν αποκεφαλίστηκε από τον πυροβολισμό

«Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος» αναφέρει, από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ».

ΜΑΝΑ 13ΧΡΟΝΗΣ: «Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΧΟΡΕΥΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΖΗΤΩ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΣΚΟΤΩΣΕ»

 

Σοκαρισμένη, η μητέρα της 13χρονης Γιαννούλας είπε ότι την ώρα που δέχτηκε τους θανάσιμους πυροβολισμούς η άτυχη 13χρονη χόρευε:

«Χόρευε η κόρη μου, εγώ ήμουν απέναντι και άκουσα τον πυροβολισμό. Βλέπω την κόρη μου κάτω. Μου σκότωσε την κόρη αυτός, σηκώθηκε κι έφυγε. Τον είδα ότι ήταν αυτός. Μου σκότωσε το μωρό, εγώ έσπασα το σπίτι του, εγώ έβαλα φωτιά στο αυτοκίνητό του. Σκότωσε την κόρη μου. Ήταν κι άλλα παιδιά που χόρευαν εδώ. Δεν πρόλαβε να φύγει το κορίτσι μου. Εγώ τη σήκωσα από κάτω…», είπε μιλώντας στην εκπομπή "Tatiana Live".

Ζητάω δικαίωση. Η κόρη μου έφυγε. Αυτός να σαπίσει στη φυλακή, να κλειστεί όλα τα χρόνια μέσα. Πέθανε σαν ένα αρνί, έτσι πετάχτηκε το αίμα της… εγώ την πήγα στο νοσοκομείο, ήταν γεμάτη αίματα, το κορίτσι μου ήταν “σβησμένο”. Σκότωσε κι έφυγε. Είναι δολοφόνος» κατέληξε η μητέρα της Γιαννούλας.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό πως ο φερόμενος ως δράστης ήταν θύμα ληστείας που καταδίωκε τους δράστες με κυηγετική καραμπίνα, οι συγγενείς του κοριτσιού ανατρέπουν τα δεδομένα και λένε πως δεν υπήρξε καμία ληστεία στο σπίτι του 34χρονου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο θείος της 13χρονης ο οποίος επίσης τραυματίστηκε από τις σφαίρες στο πόδι, εξήγησε ότι όλα ξεκίνησαν από μια παρατήρηση που έκαναν στον φερόμενο ως δράστη για την ταχύτητα με την οποία κινούνταν του αυτοκίνητό του δίπλα από τον καταυλισμό.

«Πέρασε από τον δρόμο για να πάει στο χωριό του με 130 χλμ. Του κάναμε παρατήρηση και δεν είναι η πρώτη φορά, γιατί υπάρχουν πολλά μικρά παιδιά στον καταυλισμό που παίζουν στον δρόμο. Τσακωθήκαμε, πιαστήκαμε στα χέρια και μας απείλησε ότι θα πάει στο χωριό και θα επιστρέψει να μας σκοτώσει», είπε ο θείος της μικρής.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μετά από αυτό πίστεψαν όλοι ότι το ζήτημα έχει λήξει και ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια.

Μετά από μία ώρα όμως ο νεαρός ιδιοκτήτης κρεοπωλείου, έκανε τις απειλές του πραγματικότητα και επέστρεψε, κρατώντας καραμπίνα.

«Καθόμουν σε μια πέτρα και λίγο πιο δίπλα ήταν η ανιψιά μου. Τον είδα να πυροβολεί προς τα εδώ πάνω από τον δρόμο και τα σκάγια με βρήκαν στο πόδι. Ξαφνικά γύρισα και είδα το παιδί να έχει πέσει στο έδαφος μες στα αίματα», είπε.

Κάτοικοι του καταυλισμού τόνισαν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος πολλές φορές έχει περάσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα δίπλα από τον καταυλισμό και του έχουν κάνει παρατήρηση, αλλά δεν έπαιρνε από λόγια.

«Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή πολλά παιδιά βρίσκονταν μέσα στις παράγκες. Αν ήταν έξω θα είχαμε τώρα πέντε κηδείες», είπε ένας κάτοικος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top