Οροθετική ασθενής δάγκωσε νοσηλευτή μέσα στο Δρομοκαΐτειο

Διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να προσβληθεί από τον ιό HIV

Δρομοκαΐτειο: Οροθετική ασθενής δάγκωσε νοσηλευτή

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες που επικρατούν σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα κρούει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Τελευταίο σοβαρό και άκρως σοκαριστικό περιστατικό η περίπτωση οροθετικής ασθενούς στο Δρομοκαΐτειο η οποία δάγκωσε νοσηλευτή έχοντας αίματα στο στόμα.

Πλέον ο εργαζόμενος στο Δρομοκαΐτειο κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό HIV με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος και να ακολουθεί προβλεπόμενη προληπτική αγωγή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

«Οροθετική ασθενής, τοξικομανής, έντονα διεγερτική, δάγκωσε Νοσηλευτή με αίματα στο στόμα, ο οποίος κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό HIV. Άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ» που αναδεικνύει τις άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας λόγω της τραγικής υποστελέχωσης.

Καθημερινό είναι το φαινόμενο βίαιων επιθέσεων ασθενών κατά του προσωπικού, καθώς επίσης και σε άλλους ασθενείς. Λόγω κατάρρευσης του κράτους πρόνοιας στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται οι ασθενείς με έντονη διεγερτική και παραβατική συμπεριφορά, χρήστες τοξικών ουσιών οι οποίοι λόγω της ψυχικής κατάστασης προβαίνουν σε πράξεις βίας.

Τελευταίο θύμα Νοσηλευτής στο Δρομοκαϊτειο ο οποίος δέχτηκε επίθεση από οροθετική νοσηλευόμενη έντονα διεγερτική η οποία τον δάγκωσε με αποτέλεσμα να διατρέχει τεράστιο κίνδυνο να προσβληθεί από τον ιό HIV.

Ο εργαζόμενος είναι ανήσυχος και ακολουθεί ήδη προβλεπόμενη προληπτική αγωγή».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top