Κτηνωδία στη Λέρο: Τα παιδιά είχαν σταματήσει να τρώνε

Καταπέλτης ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» - Είχε ενημερώσει εδώ και ένα χρόνο τις Αρχές για την υπόθεση

Σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα τα τρία παιδιά της οικογένειας από τη Λέρο τα οποία ζούσαν την απόλυτη φρίκη στα χέρια των δυο γονιών τους.

Τα δυο ανήλικα (η 14χρονη και ο 18χρονος) και ο 23χρονος γιος της οικογένειας που φέρεται να αντιμετωπίζει νοητική υστέρηση, είχαν σταματήσει ακόμα και να τρώνε.

Μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Παγου, κλιμάκιο του «Χαμόγελου του Παιδιού» μεταβαίνει αύριο στο νησί ώστε σε συνεργασία με τους ψυχολόγους που βρίσκονται εκεί να δώσει τις «πρώτες βοήθειες» σε αυτά τα παιδιά σε μια ύστατη προσπάθεια να «σώσουν» την ψυχή τους που «βομβαρδίστηκε» από φρικιαστικά γεγονότα και καταστάσεις που δε μπορούσαν να διαχειριστούν.

Στη συνέχεια και τα τρία παιδιά θα έρθουν στην Αθήνα. Κυρίαρχο μέλημα είναι «να αποκατασταθεί η υγεία τους. Τα δυο ανήλικα και ο ενήλικος θα έρθουν στην Αθήνα προκειμένου «με τις υπηρεσίες είτε κρατικές είτε δικές μας να δούμε τι ανάγκες έχουν και πώς μπορούμε να τις καλύψουμε» δήλωσε στο star.gr ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του «Χαμόγελου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φρίκη στη Λέρο: Τι κατέθεσαν τα τρία παιδιά για την κακοποίηση που βίωναν

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ – ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ;

 

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά την αποκάλυψη της κτηνωδίας στη Λέρο, όπου γονείς κατηγορούνται ότι βίαζαν τα ίδια τους τα παιδιά.

Αν και οι αρμόδιες Αρχές είχαν ενημερωθεί εδώ και ένα χρόνο από το «Χαμόγελο» με γραπτή καταγγελία για την περίπτωση αυτή, εντούτοις δεν έγινε τίποτα με αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να συνεχίζουν να ζουν μες τη φρίκη.

Τι «έφταιξε» και χρειάστηκε τόσος καιρός ώστε αυτά τα παιδιά να απομακρυνθούν επιτέλους από αυτό το νοσηρό περιβάλλον;

Καταπέλτης ο Κώστας Γιαννόπουλος, ξεκαθάρισε στο star.gr ότι το «Χαμόγελο» είχε δεχτεί καταγγελία για την υπόθεση αυτή και ενήργησε, όπως ακριβώς έπρεπε, στέλνοντας γραπτή ενημέρωση στον αρμόδιο εισαγγελέα:

«Το “Xαμόγελo” δέχεται μια καταγγελία και είναι υποχρεωμένο να τη στείλει μόνο στον εισαγγελέα. Δεν έχει καμία δικαιοδοσία να ερευνήσει, να παρέμβει, να ρωτήσει και να μάθει τι γίνεται γιατί δεν το ενημερώνουν. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να διερευνήσει την καταγγελία με τις ανάλογες υπηρεσίες».

Ωστόσο όπως καταγγέλλει ο κος Γιαννόπουλος, η καταγγελία αυτή δε διερευνήθηκε:

«Έπρεπε τη στιγμή που δέχτηκαν κάποια καταγγελία από εμάς έστω και ανώνυμη, να ερευνήσουν αν υπάρχει κακοποίηση, παραμέληση και ένδειξη σεξουαλικής κακοποίησης. Οι εισαγγελικές Αρχές δεν είναι θεοί. Δίνουν σε κάποιες υπηρεσίες αυτή τη δυνατότητα».

«ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ»

 

Mια «συστοιχία αδεξιότητας» και «εγκληματικής αργοπορίας» ήταν αυτή που παρέτεινε τη νοσηρή κατάσταση για τα παιδιά:

«Κάποιες υπηρεσίες υπολειτουργούν. Είναι θέμα υποδομών, οργάνωσης του κράτους και των τοπικών υπηρεσιών που δεν τους δίνουν χρήματα για να οργανωθούν. Κάποιοι δεν ενδιαφέρονται. Δεν κάνουν κινήσεις. Ο νόμος για την ενδοοικογενειακή βία είναι αυστηρός. Το θέμα είναι πώς τον μεταφράζεις!» δήλωσε στο star.gr ο κος Γιαννόπουλος.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

 

Η καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» γίνεται τηλεφωνικά στο 1056 και είναι ανώνυμη. Δε δημοσιεύει τα προσωπικά στοιχεία αυτού που τηλεφωνεί για να καταγγείλλει οποιοδήποτε περιστατικό.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top