Αίσθηση προκαλούν ειδικοί διεθνολόγοι: Εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο πολεμικού επεισοδίου

Ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού είναι στενός υποστηρικτής του Ερντογάν και είναι αυτός που διέταξε να συλληφθούν οι Έλληνες

Στην καρατόμηση δύο ανώτατων αξιωματικών στον Έβρο, προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θεωρώντας τους, υπεύθυνους για λανθασμένους χειρισμούς που οδήγησαν στη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών. Αίσθηση προκαλούν ειδικοί διεθνολόγοι, που θεωρούν το ενδεχόμενο πολεμικού επεισοδίου εξαιρετικά πιθανό.

«Δεν υπάρχει εάν έχουμε εμπλοκή με την Τουρκία. Το θέμα είναι το πότε. Να ετοιμάσουμε τον Λαό ψυχολογικά» λέει ο γεωπολιτικός αναλυτής, Γιώργος Φίλης.

«Πιθανότατα θα υπάρξει και ελεγχόμενο πολεμικό επεισόδιο. Υβριδικό πόλεμο κάνει η Τουρκία» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Γρίβας, καθηγητής της στρατιωτικής σχολής Ευέλπιδων.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι πως μια μεγάλη χώρα όπως η Γαλλία για πρώτη φορά προχωρά σε ειδική οδηγία προς τους πολίτες της που θα ταξιδέψουν στην χώρα μας για το που μπορούν να καταφύγουν σε περίπτωση - όπως αναφέρουν - μείζονος κρίσης.

ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ 

Μπορεί η ΕΔΕ να μην έχει ολοκληρωθεί, αλλά  οι πρώτοι που την πληρώνουν για τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών είναι ο υποστράτηγος  Ανδρέας Μπονώρας και ο Ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος. Είναι οι δυο ανώτατοι αξιωματικοί που είχαν την ευθύνη των διαπραγματεύσεων από την στιγμή που ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης έπεσαν  στα χέρια των Τούρκων.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας ταξίαρχος επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του λίγη ώρα αφότου οι δυο στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορα και το επεισόδιο θα έληγε όμως η τουρκική στρατοχωροφυλακή επικοινώνησε με τον υπουργό εσωτερικών Σοϊλού ο οποίος  είναι  στενός υποστηρικτής του Ερντογάν. Αυτός διέταξε να συλληφθούν οι Έλληνες.

Και ενώ τα τουριστικά πρακτορεία συνεχίζουν να ακυρώνουν τις εκδρομές προς την Τουρκία, το κύμα συμπαράστασης εξαπλώνεται. Την Κυριακή, δεκάδες φορείς και σύλλογοι έχοντας αποκλείσει τα πολιτικά κόμματα  και ειδικά την Χρυσή Αυγή θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης  ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο αιχμαλώτους στρατιωτικούς.

(Φωτό από το συνοριακό σταθμό Καστανιές Έβρου)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top