Απατεώνες έκαναν τους δημοσιογράφους και μοίραζαν βραβεία γαστρονομίας έναντι 200 ευρώ

Απίστευτη απάτη

Απίστευτη απάτη ήρθε στο φως από επιτήδειους οι οποίοι παριστάνουν τηλεοπτικούς σταθμούς ή ιστοσελίδες  γαστρονομίας. Προσεγγίζουν επιχειρηματίες εστίασης  και τους αποσπούν χρηματικά ποσά με την πρόφαση ότι έχουν κερδίσει  βραβείο .

Αναζητούν τα  θύματά  τους μέσω τηλεφωνικού καταλόγου, τους προσεγγίζουν  και παρουσιάζονται ως δημοσιογράφοι κάποιου τηλεοπτικού σταθμού ή ιστοσελίδας και ζητούν ένα ραντεβού μαζί τους για να τους ενημερώσουν για το βραβείο  που υποτίθεται πως έχουν κερδίσει.

"Κλείσαμε ένα ραντεβού και ήρθαν μου είπαν ότι έχω κερδίσει ένα βραβείο από ένα site γαστρονομίας και μου είπαν να κάνουμε  μια συνέντευξη και θα προβληθεί και στο εξωτερικό ,όλα καλά κι όλα ρόδινα μέχρι εκεί, μέχρι που μου είπαν ότι εμείς τα καταστήματα στηρίζουμε αυτήν την εκδήλωση  και γι 'αυτό θα πρέπει να δώσουμε από 200 ευρώ ο καθένας", λέει στην κάμερα του Star ο επιχειρηματίας, Α. Κύρλος.

Μάλιστα η απάτη είναι τόσο καλοστημένη που εμφανίζονται με κάμερες και μικρόφωνα.

"Ήρθαν με κάμερες και μικρόφωνα, ήταν πολύ πειστικοί, δυο άντρες καλοντυμένοι με κοστούμια, δεν μπορείς να φανταστείς ότι πρόκειται για απάτη", συνέχισε ο κ. Κύρλος.

Ο νεαρός επιχειρηματίας  πριν τους δώσει τα χρήματα αναζήτησε το όνομα της ιστοσελίδας με την οποία του συστήθηκαν χωρίς όμως να βρει κάτι.

"Όταν σου λένε ένα site και δεν το βρίσκεις σίγουρα αρχίζεις και ψυλλιάζεσαι. Ήθελαν να τους δώσω τα λεφτά και σε 5 εργάσιμες μέρες θα μου έστελναν την  απόδειξη  με την βεβαίωση ότι θα παραλάβω το βραβείο κι εκεί ήταν ένα ακόμη δείγμα ότι κάτι τρέχει", είπε. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των επιχειρηματιών οι επιτήδειοι έχουν εμφανιστεί στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου τουλάχιστον 3 φορές το τελευταίο 2μηνο.

Ο καταστηματάρχες έχουν καταγγείλει την κομπίνα στην αστυνομία και αναμένουν τη σύλληψη των δραστών οι οποίοι αλωνίζουν ανενόχλητοι σε εμπορικούς δρόμους της Αθήνας αποσπώντας  ικανοποιητικά ποσά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top