Συνελήφθησαν μέλη της νεοναζιστικής «Compact 18» - Ανάμεσά τους γνωστός δικηγόρος

Κατέγραφαν με τα κινητά τους και ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο με τις εμπρηστικές επιθέσεις και τις εκρηκτικές βόμβες μολότοφ

Νεοναζιστική οργάνωση τα μέλη της οποίας φέρονται να συμμετείχαν σε εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αναρχικών και καταλήψεις εξαρθρώθηκε από την αντιτρομοκρατική. Ως εγκέφαλος εμφανίζεται γνωστός δικηγόρος.

Αυτές οι νυχτερινές εμπρηστικές επιδρομές  της νεοναζιστικής οργάνωσης «Compact 18», σε καταλήψεις και στέκια αντιεξουσιαστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποτέλεσαν ουσιαστικά την άκρη του νήματος για την εξάρθρωση της από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Mεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής – Έγιναν προσαγωγές

Εμπρηστικές επιθέσεις με εκρηκτικές βόμβες μολότοφ, τις οποίες τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης, όχι μόνο κατέγραφαν με τα κινητά τους, αλλά ανέβαζαν τα βίντεο και στο διαδίκτυο, αναλαμβάνοντας ακόμη και την ευθύνη της κάθε επιδρομής.

Τα ξημερώματα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία  πέρασε χειροπέδες  σε 5 μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης τα οποία ελέγχονται για συμμετοχή σε πάνω από 15 εμπρησμούς. Μάλιστα ως επικεφαλής εμφανίζεται γνωστός δικηγόρος που δραστηριοποιήθηκε έντονα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.  Οι κατηγορίες είναι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών και συμμετοχή σε εκρήξεις και εμπρησμούς.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έγινε μόλις τέσσερις μέρες από τη στιγμή που  31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις για τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε καταλήψεις και στέκια  του αντιεξουσιαστικού χώρου με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό της συνηγόρου  της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. Για τους βάνδαλους ωστόσο οι οποίοι  κατάστρεψαν δεκάδες καταστήματα στην Ερμού και την Πατησίων αλλά και για τους δράστες που έριξαν την χειροβομβίδα στο τμήμα της Καισαριανής δεν φαίνεται να υπάρχουν ακόμη κάποια επαρκεί στοιχεία για ανάλογη αστυνομική κινητοποίηση.

«Εμείς οι αστυνομικοί δε μπορούμε να πηγαίνουμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, μόνο μπροστά. Καλούμε τον υπουργό να δώσει παρόμοιες εντολές για την σύλληψη και την εξάρθρωση και άλλων οργανώσεων του αριστερού χώρου που με τις έκνομες ενέργειες ταλανίζουν την κοινωνία» είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας, αστυνομικός και αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Η νεοναζιστική οργάνωση φέρεται να έχει ισχυρούς δεσμούς με τη βρετανική  οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται ακόμη και σε ένοπλες επιθέσεις.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top