Αποστολή στην Ορεστιάδα – Η βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας

Ξεχωρίζει το λαϊκό χρώμα της παράδοσης αλλά και η καθημερινότητα των νέων που εργάζονται και σπουδάζουν σε μια σύγχρονη πόλη

Η Ορεστιάδα είναι η βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας, με προσφυγική ιστορία αλλά μοντέρνο σχεδιασμό. Ξεχωρίζει το λαϊκό χρώμα της παράδοσης αλλά και η καθημερινότητα των νέων που εργάζονται και σπουδάζουν σε μια σύγχρονη πόλη.

Το παραδοσιακό χρώμα, οι φορεσιές και τα τοπικά εδέσματα κυριαρχούν στην ακριτική Ορεστιάδα. Βρίσκεται στην άκρη του Έβρου και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη μετά την Αλεξανδρούπολη.

Το λαογραφικό μουσείο είναι σημείο αναφοράς για πλούσια ιστορία και φυσικές ομορφιές.

Το σημείο στο οποίο βρίσκεται η πόλη είναι κομβικό. Εδώ συναντώνται οι μνήμες του παρελθόντος, όταν η Ορεστιάδα ιδρύθηκε το 1923 από τους πρόσφυγες της Αδριανούπολης. Εδώ ζουν και εργάζονται σήμερα οι νέοι που ασχολούνται με τις καλλιέργειες, το εμπόριο και την εστίαση.

Μια σύγχρονη πόλη με νυχτερινή ζωή

Η κεντρική πλατεία είναι τόπος συνάντησης και σημείο κατατεθέν της πόλης. Η Ορεστιάδα, είναι μια σύγχρονη πόλη που διαθέτει πανεπιστημιακό τμήμα και είναι γνωστή για τη νυχτερινή ζωή των φοιτητών και όχι μόνο.

Οι πολίτες της Ορεστιάδας φυλάνε Θερμοπύλες και ζουν περήφανοι στη βορειότερη πόλη της χώρας.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top