Ντοκουμέντο STAR: Κινδυνεύουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ – Νοσηλεύονται σε θαλάμους

Χωρίς αίμα τα νοσοκομεία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία καθώς υπάρχει έλλειψη αίματος. Την ίδια ώρα αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του STAR για τις ελλείψεις κρεβατιών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Αυτή η γυναίκα με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα είναι από χθες διασωληνωμένη κι όμως νοσηλεύεται σε απλό δωμάτιο νευραλγικής κλινικής σε  μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας με άλλους 6 ασθενείς. Η συγγενής της που την προσέχει περιμένει με αγωνία να αδειάσει κρεβάτι εντατικής θεραπείας.

Σε έναν άλλο θάλαμο, ένας άλλος ασθενής. Κι αυτός διασωληνωμένος εκτός μονάδας εντατικής μαζί με ασθενείς που έχουν χειρουργηθεί!

Κλειστά 150 κρεβάτια ΜΕΘ σε όλη τη χώρα

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό, υπάρχουν 50 κρεβάτια ΜΕΘ, τα 8 από αυτά που βρίσκονται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας είναι διαρκώς κλειστά. Σε μέρα εφημερίας όπως η σημερινή θα περάσουν από τα επείγοντα 1.000-1.800 περιστατικά και τα 200 από αυτά θα κάνουν εισαγωγή για νοσηλεία.

Χωρίς αίμα τα νοσοκομεία

Κι ενώ η γρίπη και η ιλαρά κυριαρχούν αυτή την περίοδο, ήρθε και η έλλειψη αίματος να οδηγήσει τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία και άλλες ασθένειες σε απόγνωση. Τον Ιανουάριο αναβλήθηκαν εκατοντάδες μεταγγίσεις.

Το πρόβλημα έχει βελτιωθεί στη Θεσσαλονίκη όμως παραμένει στην Αθήνα!

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top