Η συγκλονιστική κατάθεση του στελέχους της Novartis

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει την Πρωτοχρονιά του 2017

Συγκλονίζει η κατάθεση του brand manager της Novartis που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει την Πρωτοχρονιά του 2017. Όταν πληροφορήθηκε ότι θα υποβληθεί σε έλεγχο κυριεύτηκε από εμμονές υποστηρίζει ο ίδιος.

Αποκαλύψεις για στέλεχος της Novartis που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει – Πώς εμπλέκεται ο Μαυρίκος στο σκάνδαλο

Τέλη του 2016. Είναι ήδη σε εξέλιξη η έρευνα του FBI για την υπόθεση Novartis. Για πρακτικές και μυστικά προγράμματα της εταιρίας που έχουν στόχο να την κάνουν νούμερο ένα στην αγορά. Μεγαλοστέλεχος της εταιρίας, ενημερώνεται ότι ξεκινά έλεγχος. Παίρνει το αυτοκίνητο της πεθεράς του, ανήμερα Πρωτοχρονιάς και κατευθύνεται προς το Χίλτον. Ανεβαίνει στον 13ο όροφο και απειλεί να πέσει στο κενό.

Είχα εμμονές ότι θα βρισκόμουν υπό συνεχή παρακολούθηση από την εταιρία

«Περί τα τέλη Νοεμβρίου του ίδιου έτους μου γνωστοποιήθηκε από την εταιρία ότι θα υποβληθώ σε εσωτερικό έλεγχο. Είχα εμμονές ότι θα βρισκόμουν υπό συνεχή παρακολούθηση από την εταιρία, με αποτέλεσμα να νιώθω ότι δε μπορώ να επικοινωνήσω ελεύθερα με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και με τον κοινωνικό μου περίγυρο και εξαιτίας της έντονης πίεσης που ένιωθα αποπειράθηκα να αυτοκτονήσω, πηδώντας από τον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Hilton»

Ο χημικός εργάζεται στη Novartis από το 2010 και τα τελευταία 7 χρόνια μένει μόνιμα στη Βασιλεία της Ελβετίας. Είναι brand manager της εταιρίας, βάζει την υπογραφή του σε τεράστια ποσά και δε φεύγει τίποτα από τη Novartis χωρίς τη συγκατάθεση του.

Μεταπείστηκα από τη σύζυγό μου που μου μιλούσε για τη νεογέννητη κόρη μας

«Έχοντας συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγο μου, η οποία προσπαθούσε να με ηρεμήσει, μιλώντας μου για τη νεογέννητη κόρη μας, μεταπείστηκα και χωρίς την εμπλοκή έτερου ατόμου παραδόθηκα στις αστυνομικές αρχές»

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η προστατευόμενη μάρτυρας "Κατερίνα Κελέση" η Novartis διατηρούσε δύο τροφοδότες λογαριασμούς με έδρα την Ελβετία και χρησιμοποιούνταν ο καθένας για διαφορετικό σκοπό. Ο ένας με την ονομασία PHARMA AG με την κωδική ονομασία τύπου Β, για τις πληρωμές σε γιατρούς και ο άλλος για τις δωροδοκίες πολιτικών προσώπων, τον οποίο για ποσά μέχρι 1.000.000 ευρώ, διαχειριζόταν, όπως υποστηρίζει, ο πρώην αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Φρουζής. Τον δρόμο του χρήματος αναζητούν ήδη οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς με αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε Κύπρο και Ελβετία.

Αβραμόπουλος: «Καθοδηγούμενη ψευδορκία»

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος εμπλέκεται, σύμφωνα με τους μάρτυρες, για την παραγγελία τεράστιας ποσότητας εμβολίων δήλωσε ότι θα κάνει αίτημα στον Άρειο Πάγο να φανερωθεί ο προστατευόμενος μάρτυρας.

«Μια άθλια υπόθεση η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας -/ Κι ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Ότι υπουργός υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν φίλες και φίλοι ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;»

Αβραμόπουλος για Νοvartis: Tι ήταν κανένα παιδάκι ο Καραμανλής για να τον επηρεάσω;

Ο Κώστας Καραμανλής παίρνει αποστάσεις από τον Αβραμόπουλο

«Από το περιβάλλον του κ. Κώστα Καραμανλή τονίζεται ότι, σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα».

Με αυτόν τον τρόπο ο πρώην πρωθυπουργός αποφεύγει να τοποθετηθεί στους χαρακτηρισμούς περί σκευωρίας και άθλιας υπόθεσης του κ. Αβραμόπουλου.

Η απάντηση της Τουλουπάκη

Η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που χειρίζεται την υπόθεση, έστειλε μήνυμα σε όσους της καταλογίζουν ότι δεν έκανε σωστούς χειρισμούς στην υπόθεση.

«Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση NOVARTIS. Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση».

Διευκρινίζεται επίσης ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη NOVARTIS είναι παράλληλη και όχι κοινή σε σχέση με ενδεχόμενες έρευνες που πιθανώς διενεργούνται από άλλα κράτη.

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top