Επέτειος 10 ετών από την εκλογή του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

«Το παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο κύριος Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης και η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Νέα ενημέρωση: 21:20

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την εκλογή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Η εκδήλωση για την επέτειο των δέκα χρόνων από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, έφερε κοντά Τσίπρα και Μητσοτάκη. Οι δυο πολιτικοί άνδρες αντήλλαξαν χαμόγελα αφήνοντας έστω και για μερικά δευτερόλεπτα την έντονη πολιτική αντιπαράθεση  στην  αναμονή. 

Εν μέσω της καταιγίδας Novartis που  εδώ και 4 ημέρες έχει ανεβάσει την πολιτική κόντρα στα κόκκινα,  Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής αλλά και… ασφαλείας.

Όπως θα δείτε στα πλάνα τα χαμόγελα των δύο ανδρών δεν …πάγωσαν κατά τη χειραψία που αντήλλαξαν, ενώ η απόσταση των θέσεων που κάθισαν δεν ευνοούσε ουδεμία πολιτική κουβέντα.     

Το τετ α τετ έγινε στο Μέγαρο Μουσικής στην εκδήλωση  για την επέτειο των δέκα χρόνων από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου  Ιερώνυμου παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας.

«Διευθύνετε το Σεπτό Σκάφος της Εκκλησίας της Ελλάδος ως δεινός οιακοστρόφος  με σύνεση και σοφία έτσι ώστε να επιτελέσει το σύνολο της πνευματικής σας αποστολής», είπε στην ομιλία του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του αλλά και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα και τόνισε ότι η εντολή «Αγάπα τον πλησίον σου» είναι  το νόημα της ζωής που ο ίδιος ασπάζεται και ακολουθεί.

«Από τα νεανικά μου χρόνια σταματούσα στο υπαρξιακό ερώτημα του ανθρώπου προς τον Ιησού Χριστού «ποιο είναι το νόημα της ζωής»  και με πλημμύριζε  η απάντηση του  αγάπα το Θεό με όλη σου την δύναμη της ψυχής σου  και τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου. Αυτές οι δυο εντολές είναι το νόημα το μυστικό της ζωής», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Τον Αρχιεπίσκοπο τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης και η σύζυγός του Μαριάννα Βαρδινογιάννη, υπουργοί, βουλευτές και ιεράρχες.

 «Δεν έπραξε και δεν πράττει τίποτα άλλο από το καθήκον του αληθινού πνευματικού πατέρα να διακονεί το Θεό και τον άνθρωπο με αγάπη και τον κάθε άνθρωπο χωρίς διάκριση. Το έργο σας Μακαριώτατε συνοψίζεται σε μια μονάχα λέξη  αγάπη», ανέφερε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε με το μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου, στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι εργάζονται αμισθί κοντά του τα τελευταία δέκα χρόνια. Στην εκδήλωση ακούστηκαν ύμνοι από την βυζαντινή σχολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και της παιδικής συμφωνικής ορχήστρας που τελεί υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top