Αποκάλυψη STAR: O χάρτης του εγκλήματος στο Μενίδι

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες κατοίκων της δυτικής Αττικής καθώς δηλώνουν ξεχασμένοι από την πολιτεία

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες κατοίκων της δυτικής Αττικής καθώς δηλώνουν ξεχασμένοι από την πολιτεία αφού η εγκληματικότητα θεριεύει.

«Κάθε μεσημέρι παίρνω τηλέφωνο τη μάνα μου να δω αν τα παιδιά έφτασαν σπίτι γιατί αν έφαγαν καμία σφαίρα στο προαύλιο!» λέει κάτοικος του Δήμου Αχαρνών.

«Διασταυρούμενα πυρά. Από Αυλίζα έρχονται, από Αγ.Σωτήρα έρχονται. Από παντού σφαίρες...» λέει κάτοικος του δήμου Αχαρνών.

Μενίδι. Η πόλη που "βρέχει" σφαίρες. Η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της περιφέρειας Αττικής, με πάνω από 110.000 μόνιμους κατοίκους. Όπως καταγγέλουν βρίσκονται υπό ομηρία σκληρών συμμοριών, που δρουν ανεξέλεγκτες εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτός είναι ο χάρτης της εγκληματικότητας στο Μενίδι. Αποτυπώνονται με ξεκάθαρο τρόπο οι πέντε θύλακες παραβατικότητας στην πόλη που από πολλούς θεωρείται το «βασίλειο» της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική. Να ξεκινήσουμε από την Αυλίζα, περιοχή που συνορεύει με το Ζεφύρι. Πρόκειται για τον πιο σκληρό θύλακα. Ναρκωτικά, όπλα και πάσης φύσεως λαθρεμπόριο. Από εκεί όπου φαίνεται ότι έφυγε πριν από 8 μήνες η φονική βολίδα και έκοψε το νήμα της ζωής του 11χρονου Μάριου και ο δολοφόνος του παραμένει ακόμα ασύλληπτος.

«Κι όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της Πολιτείας. Δεν έχουν θέση τα όπλα και τα ναρκωτικά στην περιοχή μας. Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να παρέμβει» δηλώνει ο πατέρας του Μάριου.

Μπήκαμε στο «άβατο» της Αυλίζας, συνοδευόμενοι από τον Σπύρο Σαββίδη, πρώην αντιδήμαρχο Αχαρνών, ο οποίος μένει στην περιοχή από το 1968, μαζί με τους Ρομά.

«Ας αφήσουν κάποτε οι πολιτικοί την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, έχουμε έμπειρους αξιωματικούς που μπορούν να μαζέψουν τα όπλα εν ριπή οφθαλμού» επισημαίνει ο πρώην αντιδήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Σαββίδης.

Θύλακας δεύτερος: Αγία Σωτήρα-Σταθμός ΟΣΕ. Μια από τις μεγαλύτερες πιάτσες ναρκωτικών, ενώ εκεί δρά και η πιο επικίνδυνη συμμορία ανηλίκων, που μέσα σε δύο χρόνια έχει κάνει περισσότερες από 400 ταυτοποιημένες κλοπές και ληστείες διερχομένων οδηγών και πεζών. Θύλακας τρίτος: Λόφος 40 Μαρτύρων. Το «βασίλειο» των κλεφτών Ι.Χ και φορτηγών, τα οποία τα πουλούν ως παλιοσίδερα. Επιπλέον αποτελεί και το κρησφύγετο πολλών ληστών ηλικιωμένων, κυρίως γυναικών, που τους αρπάζουν αλυσίδες από τον λαιμό. Θύλακας τέταρτος: Πλάτωνας. Δυτικά του νέου Κοιμητηρίου Αχαρνών έχει δημιουργηθεί η νέα πιάτσα ναρκωτικών στο Μενίδι. Και τέλος, θύλακας πέμπτος: Στρατόπεδο Καποτά. Από στρατόπεδο σεισμοπλήκτων έχει μετατραπεί σε ορμητήριο και κρησφύγετο πολλών και σκληρών παραβατικών, κυρίως ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Δείτε το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top