Κάηκαν τα Εξάρχεια! 25 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις για τα έκτροπα στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη

25 προσαγωγές 5 συλλήψεις για επεισόδια στο Γρηγορόπουλου

Πεδίο μάχης θύμισαν για μια ακόμα φορά τα Εξάρχεια το βράδυ της Τετάρτης, όταν μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, άγρια επεισόδια ξέσπασαν με πρωταγωνιστές για μια ακόμα φορά ομάδες αντιεξουσιαστών.

Κουκουλοφόροι άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, ενώ βροχή έπεφταν οι βόμβες μολότοφ, τα γκαζάκια, οι πέτρες και οι φωτοβολίδες.

Διαβάστε επίσης: Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια: Βροχή από μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες - Αυτοκίνητα στις φλόγες

Η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια, όμως οι «μπαχαλάκηδες» είχαν ήδη προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε εισόδους πολυκατοικιών, καταστήματα, ενώ κάηκαν και τρία αυτοκίνητα.

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είχε εντολή να διατηρήσει «παθητική» στάση απέναντι στους κουκουλοφόρους για να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά και προκληθούν ακόμα περισσότερα επεισόδια μία μέρα πριν από την άφιξη Ερντογάν.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί, πιθανόν από ρίψη φωτοβολίδας και οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top