Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια: Βροχή από μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες - Αυτοκίνητα στις φλόγες

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 23 προσαγωγές / Πρώτη ανάρτηση 19:57

Μεγάλης έντασης επεισόδια ξέσπασαν στα Εξάρχεια λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης, όταν ολοκληρώθηκε η ειρηνική πορεία αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων στο κέντρο της Αθήνας, για την επέτειο των εννέα χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μετά το τέλος της πορείας, περίπου 200 νεαροί μαζεύτηκαν στην πλατεία Εξαρχείων πετώντας δεκάδες μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Οι συγκεκριμένοι νεαροί δεν είχαν σχέση με την ειρηνική πορεία που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης, δεν πήγαν ποτέ στην πορεία αλλά έστησαν από νωρίς οδοφράγματα περιμένοντας να ξεκινήσουν τα επεισόδια.

Μάλιστα κάποιοι πέταξαν και μολότοφ σε μπαλκόνι που στεγάζεται σε γραφείο χωρίς ευτυχώς να υπάρξει φωτιά, ενώ στημένα οδοφράγματα υπήρχαν σε όλους τους κάθετους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

Οι βόμβες μολότοφ άρχισαν να πέφτουν «βροχή», ενώ κουκουλοφόροι εκτόξευαν πέτρες και φωτοβολίδες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που επιχειρούσαν για να τους διαλύσουν. 

Ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στην οδό Μπουμπουλίνας. 

Η ένταση ξέσπασε στην οδό Τοσίτσα και η αστυνομία απομάκρυνε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ από το σημείο.
 

Από τα επεισόδια κάηκαν τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα, ενώ η Αστυνομία είχε ήδη προχωρήσει σε 23 προσαγωγές. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μολότοφ και δακρυγόνα στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας για τον Γρηγορόπουλο

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

 

Όπως θα δείτε και στο φωτορεπορτάζ, περίπου 1.500 συγκεντρωμένοι (αντιεξουσιαστές και συλλογικότητες) ύψωσαν πανό με συνθήματα για «την εξέγερση του Δεκέμβρη».

Περίπου στις 19.30 η πορεία έφτασε στην πλατεία Συντάγματος. Με συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια , κατευθύνθηκαν προς Σύνταγμα και στη συνέχεια «διαλύθηκαν» στην Ομόνοια.


 

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

 

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Τετάρτης μετά τις πορείες για την επέτειο συμπλήρωσης εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ομάδα ατόμων που βρισκόταν επί της οδού Αγ. Δημητρίου και με ορμητήριό τους το πανεπιστήμιο, πέταξαν αρχικά πέτρες, κροτίδες και φωτοβολίδες (ακόμα και από την ταράτσα κτΙρίου) και στη συνέχεια μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χημικά και με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. 

Η περιοχή, στο ύψος των νεκροταφείων της Ευαγγελίστριας, για αρκετή ώρα είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης με τις μολότοφ να πέφτουν βροχή.

Σύμφωνα με το voria.gr κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ένας στον λαιμό και ο άλλος στο θώρακα και μεταφέρθηκαν στο 424 ΣτρατιωτικόΝοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Παράλληλα, από τις πέτρες που εκτόξευαν οι άγνωστοι προκλήθηκαν ζημιές σε ένα όχημα, ενώ χρειάστηκε η πυροσβεστική για την κατάσβεση κάδων που είχαν βάλει οι άγνωστοι φωτιά.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση των περίπου 1.300 ατόμων στην Καμάρα 


 



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top