Γέφυρα αλληλεγγύης και ελπίδας για τους κατοίκους της Μάνδρας

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη συνάντησε οικογένειες πληγέντων

Με τα μάτια νωπά από τα δάκρυα και τα δανεικά παπούτσια γεμάτα λάσπες, οι κάτοικοι της Μάνδρας προσπαθούν να πατήσουν στα πόδια τους.

Όπλο στη φαρέτρα τους για να χτυπήσουν την απόγνωση, το χέρι των ανθρώπων εκείνων που όταν χτυπάει το κακό, αντί να παρακολουθούν… πράττουν. Αντί να στεναχωρηθούν, συμπαραστέκονται έμπρακτα.

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη συνάντησε στη Μάνδρα οικογένειες πληγέντων. Συγκλονισμένη μπροστά στην καταστροφή, συγκινημένη μπροστά στη θέληση και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τα πάντα, είπε: 

«Ειλικρινά έχω συγκλονιστεί. Είμαι δίπλα σας, ό,τι χρειαστείτε θα είμαστε κοντά σας, φέραμε όλα αυτά τα πράγματα για τα παιδιά. Κρατάμε καταλόγους με ό,τι σας λείπει και ό,τι σας χρειάζεται. Να ξέρετε ότι κάθε στιγμή θα είμαστε στο πλευρό σας».

Συγκινητικός, ήταν ο διάλογος που είχε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» με μια κάτοικο της περιοχής, η οποία έσωσε τον εγγονό της ενώ κοιμόταν, βγάζοντάς τον από το τζάμι. Η Εύχαρις Κωστακοπούλου ευχαρίστησε την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, λέγοντας της «ο Θεός να σας έχει καλά γιατί κάνετε λειτούργημα».

Η εθελοντική προσπάθεια στην περιοχή συνεχίζεται. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν χάσει ταυτότητες, διπλώματα,  έγγραφα… Ένα αυτοσχέδιο φωτογραφείο έχει ήδη στηθεί, ώστε γρήγορα και εύκολα να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι.

Όλοι βοηθούν εθελοντικά …Ο καθένας με τον τρόπο του.

Ο παιδικός σταθμός ΠΙΚΠΑ έχει μετατραπεί σε κοινωνική κουζίνα. Η κυρία Ολυμπία από διευθύντρια του σχολείου, έγινε μαγείρισσα και μαγειρεύει για τους συνδημότες της.

Η ζωή στη Μάνδρα δειλά - δειλά συνεχίζεται. Ο κρεοπώλης εύχεται καλή δύναμη στους συνδημότες του και αποδεικνύει τη συμπαράσταση του έμπρακτα με 15% έκπτωση για όλους.

Τα καταστήματα της περιοχής έχουν εκπτώσεις, ενώ το κοινωνικό πλυντήριο παραλαμβάνει τα ρούχα των κατοίκων και τους τα παραδίδει πλυμένα και στεγνά.

Στην ίδια γειτονιά, λίγα μέτρα πιο κάτω, σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, μοιράζουν πορτοκάλια και γάλα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας από και όχι μόνο από την Αττική προσφέρουν ό,τι μπορούν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top