Πλημμύρες με εγκλωβισμένους στη Νέα Πέραμο – Υπερχείλισε το ποτάμι, κινδύνευσαν οδηγοί

Σαρώνει η κακοκαιρία την Αττική - Νέα ενημέρωση: 08:07

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η πρωινή καταιγίδα στη Νέα Πέραμο Αττικής, καθώς υπερχείλισε το ποτάμι της περιοχής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας ορμητικός χείμαρρος που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

Το νερό στους δρόμους έχει φτάσει το 1,5 μέτρο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κινδύνευσαν και οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους. 

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 160 κλήσεις για απαντλήσεις νερών και παροχές βοήθειας, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή αστυνομική δύναμη και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική έχει επέμβει σε 80 περιπτώσεις για απάντληση υδάτων από καταστήματα, υπογεία και σπίτια, ενώ στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής δεν κινδυνεύει μέχρι στιγμής η ζωή κανενός, όμως τα φαινόμενα στην περιοχή είναι έντονα και όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή.

Όπως ενημερώνει η Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί από το 39ο χιλιόμετρο της Παλιάς Εθνικής Οδού, στην Νέα Πέραμο, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στην νέα Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο, αφού στο 32ο χιλιόμετρο, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά και την μεσαία λωρίδα, ενώ στο 33ο χιλιόμετρο και στο 34ο χιλιόμετρο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Επίσης όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ι. Βασιλείου στο ΣΚΑΪ, τα σχολεία στη Νέα Πέραμο και στη Μάνδρα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά. 

Πυροσβεστική: Έκκληση στους οδηγούς να μην κινούνται προς τα Μέγαρα

Έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων, απευθύνει η Πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μάλιστα, έχουν συγκροτηθεί συνεργεία που με τη συνδρομή της αστυνομίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top