Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Αναζητούν τον ψηλόλιγνο 30άρη με εκπαίδευση στα καλάσνικοφ

Αναλύουν το προφίλ του δράστη οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ; 16:23

Έναν ψηλόλιγνο 30άρη με εκπαίδευση στα καλάσνικοφ, έναν οδηγό και τρεις… «μεσήλικες Εξαρχειώτες» αναζητά η Αντιτρομοκρατική ως μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» που όπως όλα δείχνουν κρύβεται πίσω από την επίθεση εναντίον των αστυνομικών φρουρών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Δευτέρας.

Πηγές της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι τα μέλη της οργάνωσης έχουν άσβεστο μίσος για τους αστυνομικούς, πιθανόν από άσχημα βιώματα του παρελθόντος, δεν διαθέτουν ειδίκευση στα εκρηκτικά και δεν μπορούν να φτιάξουν βόμβες.

Διαβάστε επίσης: Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Στόχος ήταν το αιματοκύλισμα

Συνδέεται η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τη σύλληψη του 29χρονο βομβιστή;

Από τύχη δε θρηνήσαμε νεκρούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ταυτοποιήθηκε το όπλο της χθεσινής επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

«Ζω από θαύμα»! Ο αστυνομικός φρουρός στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ περιγράφει την επίθεση με καλάσνικοφ

Επίσης οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι η γιάφκα με τον οπλισμό της οργάνωσης βρίσκεται στα Εξάρχεια και πως μετά την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ οι δράστες διέφυγαν με μηχανή και κρύφτηκαν σε διαμέρισμα που διαθέτουν στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας.

Στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν επίσης βέβαιη τη διασύνδεση της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που είναι της επιρροής Ρούπα – Μαζιώτη.

Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στον εντοπισμό ενός ψηλόλιγνου 30αρη που με τη βοήθεια τουλάχιστον ενός ακόμα, εκτιμάται ότι πυροβόλησε τρεις φορές στο λεωφορείο των ΜΑΤ, αλλά είχε πάρει μέρος και σε προηγούμενες επιθέσεις της οργάνωσης.

Φέρεται σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική να είναι ο σκοπευτής με το καλάσνικοφ στη χρήση του οποίου έχει εκπαιδευτεί και αξιωματικοί της υπηρεσίας δεν αποκλείουν να έχει μεταμορφωθεί στον εκτελεστή της οργάνωσης.

Μαζί του αναζητούνται τρία ακόμα άτομα, τα οποία οι αρχές γνωρίζουν, αλλά δεν μπορούν ακόμα να αποδείξουν την εμπλοκή τους και τα οποία εκτιμούν ότι αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Είναι θαμώνες των Εξαρχείων, στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους και κατά καιρούς έχουν περάσει από τα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας. Τέλος ο οδηγός θεωρείται ότι είναι το νεότερο μέλος της οργάνωσης.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top