Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Στόχος ήταν το αιματοκύλισμα

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα

Η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βρίσκεται πίσω από  την άνανδρη επίθεση χθες βράδυ στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο δολοφόνος  που γάζωσε με καλάσνικοφ το βράδυ της Δευτέρας τους 25 αστυνομικούς στην Χαριλάου Τρικούπη ήθελε να αιματοκυλίσει την περιοχή. Κάθε φορά που πιάνουν βάρδια στην Χαριλάου Τρικούπη δεν ξέρουν αν θα επιστρέψουν  στο σπίτι τους, στις οικογένειές τους. Η ζωή τους κρέμεται από μια κλωστή.

«Αισθάνονται ότι είναι στόχοι, είναι πρόβατα επί σφαγής. Τους πάνε σε ένα σημείο που δεν ξέρουν αν θα δούνε την φίλη τους την οικογένειά τους τα παιδιά τους» δήλωσε στο Star αστυνομικός των ΜΑΤ.

Και όλα αυτά για 950 ευρώ μισθό το μήνα. Αυτά τα χρήματα λαμβάνει ο αστυνομικός, που πρέπει να πληρώσει για το αλεξίσφαιρο γιλέκο του, να αγοράσει τις σφαίρες για να εκπαιδευτεί, ή να  εξασφαλίσει μέρος του εξοπλισμού του, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος ζωής, καθώς  οι περισσότεροι έφυγαν από την επαρχία για να ενταχθούν στην υπηρεσία του πολίτη.

Ο άγνωστος δράστης ήθελε οπωσδήποτε να σκοτώσει. Η πρώτη και η δεύτερη σφαίρα πέρασαν ακριβώς στο ύψος ενός μέσου άντρα. Ήταν το κεφάλι του αστυνομικού ο οποίος ευτυχώς κατάφερε και προφυλάχθηκε:

«Όλα έγιναν αστραπιαία. Ειμασταν δυο αστυνομικοί στη διασταύρωση της Χαριλάου Τρικούπη με τη Διδότου. Ξαφνικά από το βάθος του στενού (Διδότου) ακούσαμε τον πρώτο πυροβολισμό. Η σφαίρα πέρασε ξυστά από τα κεφάλια μας. Φώναξα δυνατά προς την υπόλοιπη διμοιρία "δεχόμαστε επίθεση με όπλο!" και πέσαμε κάτω για να προφυλαχτούμε. Σχεδόν ταυτόχρονα ακούσαμε άλλους δυο πυροβολισμούς και είδαμε την φλόγα από την κάνη του όπλου. Τότε διακρίναμε μια μαύρη σιλουέτα σε στάση σκοποβολής. Αμέσως μετά ο άγνωστος έφυγε τρέχοντας. Διαβιβάσαμε αμέσως στον ασύρματο ότι δεχόμαστε ένοπλη επίθεση και όλοι οι αστυνομικοί βγήκαν από το λεωφορείο και πήραν θέση άμυνας με τα όπλο στο χέρι περιμετρικά. Περιμέναμε για μερικά δευτερόλεπτα καλυμμένοι μήπως και συνεχιστεί η ένοπλη επίθεση πιθανόν και από άλλο σημείο. Κάτι που τελικά δεν έγινε» δήλωσε ο αστυνομικός στην κατάθεσή του.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Όπως λένε έμπειροι αστυνομικοί η επίθεση ήταν και αναμενόμενη χρονικά και προβλέψιμη αναφορικά με το σημείο που επέλεξαν οι τρομοκράτες. Στις 10 Ιανουαρίου είχαν πυροβολήσει αστυνομικούς των ΜΑΤ πέντε μέρες πριν είχαν  συλλάβει την Ρούπα. Χθες πυροβόλησαν τους αστυνομικούς. Πέντε μέρες πριν είχαν συλλάβει τον 29χρονο για τα τρομοπακέτα.

Εκτός από τους δυο φρουρούς, οι υπόλοιποι αστυνομικοί ήταν μέσα στην κλούβα.

Ο δράστης ύψους 1,85 σύμφωνα με πληροφορίες, κρύφτηκε σε κάποια από τις καταλήψεις αντιεξουσιαστών  στα Εξάρχεια.

Οι καταλήψεις που υπάρχουν είναι στην Βαλτετσίου εκεί όπου φτιάχνεται το οπλοστάσιο. Υπάρχει κατάληψη στην Ισάυρων από τους καταδρομείς στα σούπερ μάρκετ και στο ΚΒΟΞ από τους Ρουβίκωνες οι οποίοι δίνουν πολιτική χροιά στην δράση τους.

Την επίθεση καταδίακασε το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ενώ το ΠΟΤΑΜΙ ζήτησε την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

 

Δείτε περισσότερα στο video.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top