«Ζω από θαύμα»! Ο αστυνομικός φρουρός στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ περιγράφει την επίθεση με καλάσνικοφ

Στο ύψος του κεφαλιού του η βολίδα που καρφώθηκε στην πινακίδα της τροχαίας

Η περιγραφή του αστυνομικού μετά την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Ήθελαν νεκρούς οι δράστες της χθεσινής επίθεσης με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, όπως προκύπτει από τη συγκλονιστική μαρτυρία του ειδικού φρουρού, ο οποίος γλίτωσε από θαύμα.

«Τον είδα να έρχεται με προτεταμένο το όπλο. Φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλα. Μέχρι να καταλάβω τι συνέβαινε άκουσα τους πυροβολισμούς και έπεσα κάτω στο πεζοδρόμιο για να προφυλαχθώ. Όταν σηκώθηκα είδα το σκάψιμο της βολίδας πάνω στην κολόνα που στεκόμουν στο ύψος του κεφαλιού μου. Σώθηκα από θαύμα», φέρεται να είπε στους συναδέλφους του ο ειδικός φρουρός, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, που όπως όλα δείχνουν ήταν και ο στόχος του δράστη της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης.

Διαβάστε επίσης: Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ στη Μ. Ζαχαρέα: Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας κάνουν λόγο για δολοφονική επίθεση και κάνουν τονίζουν πως ο δράστης ήθελε αίμα και νεκρούς.

Ακόμα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα, πάντως στην αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», η οποία στις 10 Ιανουαρίου 2017 είχε πυροβολήσει με πολεμικό καλάσνικοφ εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ και πάλι μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τραυματίζοντας ελαφρά δύο αστυνομικούς.

Και τότε, όπως και χθες στόχος ήταν ο αστυνομικός «παρατηρητής», ο οποίος είχε πέσει στο έδαφος, γλιτώνοντας τα δολοφονικά πυρά. Η ίδια οργάνωση είχε επιτεθεί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με δύο βολίδες από καλάσνικοφ και στις 25 Μαΐου 2014 λίγο πριν από τις ευρωεκλογές.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής αναζητούν τώρα αυτόπτες μάρτυρες και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που θα μπορούσαν να έχουν καταγράψει το δράστη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top