Απελπισία και απόγνωση στα «δίχτυα» των ψαράδων για τις βιντζότρατες – Απεργία πείνας έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Με υψηλά πρόστιμα απειλεί τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν συμμορφωθεί

Μετά τα συνεχή ρεπορτάζ του STAR απελπισμένοι ψαράδες που εναντιώνονται στο καταστροφικό μέτρο της βιντζότρατας, προχώρησαν σε απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως θα δείτε και στο video, οι παράκτιοι αλιείς άφησαν τις περιοχές όπου ψαρεύουν και ήρθαν έξω από το υπουργείο Γεωργίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παράνομη όπως λένε μέθοδο της βιντζότρατας. Θα παραμείνουν εδώ όσο αντέξουν.

Οι βιντζότρατες σέρνουν στον βυθό το δίχτυ και σαρώνουν ό,τι υπάρχει εξαφανίζοντας και το γόνο.

Πριν από λίγες ημέρες  ο Υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, παραδέχτηκε ότι οι βιντζότρατες λειτουργούν παράνομα. Ωστόσο δεν είπε απολύτως τίποτα για το πώς θα διορθώσει την παρανομία.

Μετά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις μας στους ιδιοκτήτες της βιντζότρατας για την καταστροφή που προκαλούν, οι ίδιοι επιμένουν πως δεν τρέχει τίποτα.

Την ίδια γνώμη δεν έχει η  Ευρωπαϊκή Ένωση  που απειλεί τη χώρα μας  με υψηλά πρόστιμα αν δεν συμμορφωθεί με του κανόνες και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τις τράτες.  Το πρωί  της Πέμπτης, τους απεργούς πείνας συνάντησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος βαρεμένος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους .

Δείτε περισσότερα στο video.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top