Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό

Πρώτα θα αποφασιστεί αν θα κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και μετά αν θα αρχίσουν τα έργα / Νέα ενημέρωση: 18:17

Για την άλλη Τρίτη ή Τετάρτη αναβάλλεται η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό, καθώς πρώτα θα αποφασιστεί αν θα κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και μετά αν θα αρχίσουν τα έργα.

Να σημειώσουμε, ότι η σημερινή συνεδρίαση του ΚΑΣ, πραγματοποιήθηκε μετά από πολλές περιπέτειες, έχοντας ως θέμα την έγκριση ή μη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ελληνικό.

Με αφορμή τη συνεδρίαση αυτή, που στις 5 Σεπτεμβρίου είχε διακοπεί μετά από 8 ώρες, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κάλεσε τα μέλη του σε παναττική στάση εργασίας από τις 14:30 έως τη λήξη της βάρδιας και σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας στις 15:00, ζητώντας μεταξύ άλλων να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία της κήρυξης του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου, όπως ορίζει η Αρχαιολογική Νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση που διακόπηκε στις 5 Σεπτεμβρίου το κύριο  θέμα που συζητήθηκε ήταν κατά πόσο μπορούν να προστατευτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, χωρίς να προηγηθεί κήρυξη ή προσωρινή οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top