Μέχρι τη Σαρωνίδα η ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα

Τι αναφέρει νεότερη ενημέρωση του ΕΛΚΕΘΕ - Πρώτη ανάρτηση: 18-09-2017 13:42

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών ξεκίνησε τη συστηματική δειγματοληψία από τις θάλασσες που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα του «Αγία Ζώνη ΙΙ», πραγματοποιώντας σήμερα ελέγχους στην περιοχή από τη Βούλα μέχρι την Ανάβυσσο.

Η πρώτη δειγματοληψία έδειξε ότι πιθανόν η ρύπανση να έχει φτάσει μέχρι τη Σαρωνίδα, αλλά αυτό θα εκτιμηθεί επαρκώς όταν βγουν τα αποτελέσματα της λεπτομερούς ανάλυσης.

«Είδαμε ότι κάποια δείγματα τα οποία πήραμε από τη Σαρωνίδα την Πέμπτη είναι επιβαρυμένα. Όχι όπως είναι στη Γλυφάδα, αλλά υπάρχει επιβάρυνση. Η συγκεκριμένη δειγματοληψία έγινε μετά από τηλεφώνημα που δεχθήκαμε από κάποιους πολίτες οι οποίοι μένουν κοντά στην περιοχή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ, Γιάννης Χατζηανέστης.

Ερωτηθείς μάλιστα αν είναι ασφαλές το κολύμπι στην περιοχή, ο κ. Χατζηανέστης επιφυλάχθηκε να απαντήσει μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας.

«Θα δούμε και εργαστηριακά τα νούμερα, αλλά αν δεν υπάρχει εμφανώς ρύπανση, δηλαδή μαύρες κηλίδες ή ιριδισμός στο νερό, τότε κατά την άποψη μου δεν υπάρχει πρόβλημα με την κολύμβηση. Πρέπει φυσικά να δούμε και τα ακριβή αποτελέσματα», είπε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top