Τέλος η έπαρση σημαίας και ο Εθνικός Ύμνος από το πρόγραμμα των Δημοτικών

Δεν θα αναγράφεται ούτε η διαγωγή

Τέλος η έπαρση σημαίας και ο Εθνικός Ύμνος στα δημοτικά

Όλο και κάτι καινούργιο έρχεται στο φως σχετικά με τις διατάξεις του νέου Προεδρικού Διατάγματος για τη λειτουργία των σχολείων.

Έτσι μετά από τους σημαιοφόρους που θα προκύπτουν ύστερα από κλήρωση, το Προεδρικό Διάταγμα καταργεί από το πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων την έπαρση της σημαίας με τους μαθητές να ψάλλουν παράλληλα τον εθνικό ύμνο.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Κακλαμάνης, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν προέβλεπε ούτε την πρωινή προσευχή και επεστράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί ετίθετο θέμα αντισυνταγματικότητας.

Τέλος, στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το πρωί της Πέμπτης από τη βουλή ορίζεται ότι «κανένας χαρακτηρισμός που αφορά τη διαγωγή των μαθητών δεν αναγράφεται στους τίτλους σπουδών, ιδίως στα απολυτήρια, καθώς και τα αποδεικτικά απόλυσης, τα αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών».

Για μαθητές που φοίτησαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου, τα πιστοποιητικά αυτά θα εκδίδονται εφεξής χωρίς την αναγραφή του χαρακτηρισμού της διαγωγής.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top