«Κόκκινος» συναγερμός λόγω καιρού – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πυρκαγιές την Τρίτη

Τι είπε ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στα Καλύβια Αττικής. Γρήγορα η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε, σημαίνοντας συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης, «έχουμε ένα βορειονατολικό ρεύμα με ανέμους 4 έως 6 μποφόρ, ενώ κατά τόπους ο άνεμος διαφοροποιείται. Μπορεί να είναι αρκετά πιο έντονος κοντά στη φωτιά. Το μόνο που παρηγορεί είναι ότι τη νύχτα, ο άνεμος φαίνεται πως εξασθενεί 1 με 2 μποφόρ».

Δείτε επίσης: Μεγάλη φωτιά στα Καλύβια Αττικής –Μάχη από γη και αέρα για να μην φτάσει στα σπίτια

Δείτε επίσης: Κόλαση φωτιάς στα Καλύβια! Η πυρκαγιά εξαπλώνεται προς τη Σαρωνίδα-Αγωνιούν οι κάτοικοι για τα σπίτια της περιοχής

«Από το πρωί της Τρίτης και για δύο ημέρες τουλάχιστον, θα έχουμε και πάλι ισχυρούς ανέμους. Η ένταση τους θα φτάνει και τα 7 μποφόρ, γι’ αυτό χρειάζεται πολύ προσοχή, γιατί θα δημιουργήσει προβλήματα», προειδοποίησε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Σχολιάζοντας τον χάρτη της Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Μανώλης Αναδρανιστάκης,  είπε πως «ο κίνδυνος είναι πιο αυξημένος στα νησιά του Αιγαίου και οι ανατολικές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, δηλαδή ανατολική στερεά, Εύβοια και Πελοπόννησος».

«Μικρή εξασθένηση των ανέμων περιμένουμε την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο», πρόσθεσε ο ίδιος .

BINTEO STAR

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top