Μεγάλη φωτιά στα Καλύβια Αττικής –Μάχη από γη και αέρα για να μην φτάσει στα σπίτια

Τι μετέδωσαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Β.Γκούμας και ο Β.Σύρρος

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στα Καλύβια Αττικής.

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, όπου πνέουν δυνατοί άνεμοι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μάχη με τις φλόγες δίνουν 82 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 8 οχήματα εθελοντών, 12 ΟΤΑ, 20 άτομα πεζοπόρο, πέντε ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο συντονιστικό, καθώς και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε ως αγροτοδασική στη διασταύρωση των οδών Τενέδου και Ιόλης και επεκτάθηκε λόγω των ανέμων εντάσεως τουλάχιστον πέντε μποφόρ προς τη λεωφόρο Αναβύσσου, από όπου πέρασε με κατεύθυνση προς το Λαγονήσι.

Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πλησιάζει κατοικίες και η κατεύθυνσή της είναι προς τη Σαρωνίδα.

Αρκετοί κάτοικοι που διαθέτουν εξοχικά στην περιοχή, σπεύδουν προς τα εκεί με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους γύρω δρόμους.

Η δημοτική αρχή κάνει έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι στα σπίτια τους και να μην εμποδίζουν με άσκοπες μετακινήσεις τα οχήματα της Πυροσβεστικής που κατευθύνονται στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Βαγγέλης Γκούμας, «το θετικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί κάθετοι χωματόδρομοι ανάμεσα στις εστίες φωτιάς, έτσι είναι σχετικά εύκολο στους πυροσβέστες να φτάσουν στα σημεία που καίγονται και να ρίξουν νερό. Πολύτιμη είναι και η βοήθεια των κατοίκων, οι οποίοι βγαίνουν από τα σπίτια τους και βοηθούν στην κατάσβεση της  πυρκαγιάς με ό,τι μέσα έχουν στη διάθεση τους. Αν δεν υπήρχαν τα ελικόπτερα, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα με τους ανέμους που επικρατούν». 

Ο δημοσιογράφος Βάϊος Σύρρος είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού πως «η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Αναβύσσου και επεκτάθηκε ραγδαία λόγω των ξερών χόρτων που υπάρχουν εκεί. Αν και είναι πολύ πρόωρο να πούμε από πού ξεκίνησε η φωτιά, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκίνησε από ένα οικόπεδο με ξερά χόρτα. Δεν αποκλείεται κάποιος να πέταξε ένα τσιγάρο! Ακόμη και ένα σπασμένο μπουκάλι θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά λόγω του καυτού ήλιου. Στο σημείο υπήρχαν και απορρίμματα. Πάντως η φωτιά έχει απλωθεί σε μια πολύ μεγάλη περίμετρο, υπάρχουν δεκάδες μικροεστίες, αλλά οι πυροσβέστες ελπίζουν ότι μέχρι να πέσει το σκοτάδι θα καταφέρουν τα ελικόπτερα να ανακόψουν την πυρκαγιά».

Πυρκαγιά και στα Ιωάννινα

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ζίτσα του νομού Ιωαννίνων. Στο σημείο, σύμφωνα με tweet της πυροσβεστικής, επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο και τρία αεροσκάφη.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top