Κόλαση φωτιάς στα Καλύβια! Η πυρκαγιά εξαπλώνεται προς τη Σαρωνίδα-Αγωνιούν οι κάτοικοι για τα σπίτια της περιοχής

Ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις της στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία - Πρώτη ανάρτηση:31-07-2017 17:26

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στην πυροσβεστική υπηρεσία καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στα Καλύβια.

Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 7 εθελοντικά οχήματα, 12 οχήματα από ΟΤΑ,  20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε ελικόπτερα και ένα συντονιστικό ελικόπτερο.

Πηγές από την πυροσβεστική είπαν στο star.gr ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η φωτιά εξελίσσεται προς τα νότια με κατεύθυνση προς την Σαρωνίδα. 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο Τρίτη 1 Αυγούστου 2017– Ποιες περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό

Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 1 Αυγούστου η πυροσβεστική υπηρεσία είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4 για πολλές περιοχές της χώρας. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπως επίσης η Εύβοια, η Βοιωτία, η Κορινθία και η Αργολίδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών γνωστοποίησε πως έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI - ΦΩΤΟ STAR -BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top