Κως: Μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ μπροστά στην κάμερα του Star- Αναστάτωση ξανά στο νησί! (Βίντεο)

Tην ώρα που το κεντρικό δελτίο ήταν στον "αέρα"!

Μετασεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας καταγράφηκε στις 20:09 στην Κω και μάλιστα μπροστά στην κάμερα του Star!

Tην ώρα που ήταν σε ζωντανή σύνδεση ο Λάμπρος Δεμερτζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Παναγιώτη Στάθη, ο δημοσιογράφος διέκοψε το ρεπορτάζ που μετέδιδε από το νησί των Δωδεκανήσων, προκειμένου να ενημερώσει τους τηλεθεατές για τον ισχυρό μετασεισμό και τον πανικό που επικράτησε για λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ιντστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών,  ο μετασεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί. Κάτοικοι και τουρίστες, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς παραμένουν ανήσυχοι για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας, λαχτάρησαν από τον ισχυρό μετασεισμό.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, υπήρξε στην ευρύτερη περιοχή ένας ακόμη κύριος σεισμός, που όμως δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό της Κω, ο οποίος προήλθε από το ρήγμα της Αλικαρνασσού.

Ο δεύτερος αυτός σεισμός σημειώθηκε στις 20.25, δυτικά της Κω, στη θάλασσα μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω. Είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους, 140χλμ., δεν πρέπει να έγινε αισθητός στους κατοίκους των δύο νησιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top