Η Κρήτη υποδέχεται τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – Είχε διευθετήσει την κηδεία και τον τάφο του πριν 7 χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός

Συγκίνηση και τιμές για τον σπουδαίο πολιτικό και σοφό άνδρα που είχε την ψυχραιμία να διαχειριστεί ακόμη και το τελευταίο του ταξίδι

Γύρω στις 20:30 το βράδυ της Τετάρτης το C-130 με την σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφτασε στο αεροδρόμιο των Χανίων. Εκεί πλήθος κόσμου, βρακοφόροι και στρατιωτικό άγημα υποδέχτηκαν με τιμές τον πρώην πρωθυπουργό.

Οι βρακοφόροι Κρήτης που βρίσκονταν δίπλα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επί σειρά ετών σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις,  κρατούσαν το φέρετρο, το οποίο μετέφεραν από το αεροσκάφος στην νεκροφόρα. Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία. 

Στο αεροδρόμιο των Χανίων είχαν φτάσει λίγο νωρίτερα οι συγγενείς του πρώην πρωθυπουργού με πολιτικό αεροσκάφος. Τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο. 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο  πολιτικός συντάκτης Πέτρος Μποτσαράκος «το πλήθος χειροκρότησε για τελευταία φορά τον μεγάλο πολιτικό. Είναι ένα τελετουργικό που ακολουθείται όταν έχουμε μια τελετή με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού».

Από την πλευρά της η Μάρα Ζαχαρέα, αναφέρθηκε σε ένα σημείο από τον επικήδειο  λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Αξίζει να σημειώσουμε κάτι που υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό είναι το εξής: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε οργανώσει και την κηδεία του και τον τάφο του. Ήθελε να ταφεί στην γενέτειρα του, τα Χανιά, στο μικρό νεκροταφείο του Αργουλιδέ, το οποίο είναι ένα μέρος, που σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν περάσει κάποιος δεν θα καταλάβει πως εκεί κείτεται ένας πρώην πρωθυπουργός, ένας μεγάλος πολιτικός άνδρας. Στο ίδιο νεκροταφείο έχει ταφεί και η σύζυγος του Μαρίκα. Είναι ένα σημείο πολύ κοντά στους τάφους των Βενιζέλων».

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήθελε δηλαδή ένα μέρος που μπορεί να ήταν “ταπεινό” και όχι ένα μέρος, που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι θα ήθελε να ταφεί ένας πρώην πρωθυπουργός. Το μέρος που ζήτησε να ταφεί, είναι ένα μέρος με τεράστια προσωπική, συμβολική και συναισθηματική αξία για τον ίδιο. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επί σειρά ετών αντλούσε δύναμη από την Κρήτη, ήταν το μέρος, το οποίο πήγαινε στις δυσκολίες και στις χαρές της ζωής του. Το πατρικό του σπίτι, το εξοχικό του στη Χαλέπα, ήταν το μέρος που μαζευόταν όλη η οικογένεια», πρόσθεσε η Μάρα Ζαχαρέα .

«Το μέρος που ζήτησε να ταφεί το είχε χιλιοπερπατήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την κατσούνα του. Είναι ένα πανοραμικό σημείο, δίπλα στις ελιές και στην φύση με θέα την θάλασσα, όπου του άρεσε να περπατά, να ηρεμεί, να σκέφτεται και να είναι γαλήνιος» συμπλήρωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος, τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε να είναι λιτός και στην τελευταία του κατοικία, όπως λιτός ήταν και ο βίος που έκανε.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επιμελήθηκε ο ίδιος όλες τις διαδικασίες (σσ της κηδείας του) πριν επτά χρόνια. Το 2012 ετάφη εκεί η σύζυγος του Μαρίκα. Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν σοφός πολιτικός, σοφός άνθρωπος, γι’αυτό και είχε την ψυχραιμία να διαχειριστεί τόσο δύσκολα ζητήματα», υπογράμμισε ο Πέτρος Μποτσαράκος. 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο δημοσιογράφος Νίκος Αρμένης, ο οποίος βρέθηκε στην εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα Χανίων «πλήθος κόσμου περιμένει την σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Υπάρχει άγημα των ενόπλων δυνάμεων έξω από το ναό, ώστε να αποδώσει τιμές. Αρκετοί Κρητικοί πήγαν στην εκκλησία μαυροφορεμένοι και με παραδοσιακές φορεσιές. Είναι μέρα πένθους για την Κρήτη, ειδικά για γείτονες και φίλους του πρώην πρωθυπουργού στην Χαλέπα, όπου μεγάλωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μέχρι να ανοίξει τα φτερά του». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top