ΑΝΗΣΥΧΙΑ στη Μύκονο - Μετανάστες κάνουν απόβαση στο νησί και… «μεταμορφώνουν» την VIP εποχή

Για "οργανωμένο σχέδιο" διακινητών μιλούν οι κάτοικοι

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, έγινε απόβαση παράνομων μεταναστών στην κοσμοπολίτικη Μύκονο. Τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν για τον τουρισμό του νησιού και χαρακτηρίζουν "οργανωμένο" το σχέδιο των διακινητών.  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ... 

Με μια επιχείρηση-σκούπα...η αστυνομία της Μυκόνου απομάκρυνε την περασμένη εβδομάδα Ρομά από κεντρικά σημεία του νησιού για να μπορέσουν οι κάτοικοι να υποδεχθούν ανενόχλητοι το καλοκαίρι τους VIP τουρίστες. Τα ξημερώματα της Τρίτης, όμως, στο νησί των ανέμων έφτασαν... παράνομοι μετανάστες! 15 άτομα, 9 άντρες και 6 γυναίκες αποβιβάστηκαν στην παραλία της Μερχιάς, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Η συγκεκριμένη παραλία είναι απομονωμένη και σπάνια συγκεντρώνει λουόμενους. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2016 ήταν η πρώτη φορά που στην πολυσύχναστη παραλία της Λιάς έφτασαν πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα συχνά αυτά περιστατικά προβληματίζουν τους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο... οι επιλογές των διακινητών να είναι σκόπιμες. 

Οι μετανάστες πάντως φιλοξενούνται από το δήμο προσωρινά στο χώρο υποδοχής του λιμενικού Ταμείου του νησιού. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο ανήλικα παιδιά.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top