Ναπολέων Μαραβέγιας: «Πιο πιθανός ο Μακρόν για νέος Πρόεδρος της Γαλλίας»

Γιατί ενδιαφέρουν την Ελλάδα οι Γαλλικές εκλογές;

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο του Star ήταν ο Ναπολέων Μαραβέγιας, αντιπρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και καθητητής Ευρωπαϊκής Οικονομίας και Πολιτικής, ο οποίος εξήγησε γιατί ενδιαφέρουν τόσο πολύ την Ελλάδα οι Γαλλικές εκλογές:

«Έχουμε μια παραδοσιακή σχέση φιλίας και η Γαλλία έχει επηρεάσει εδώ και εκατονταετίες την ελληνική πολιτική ζωή. Δεύτερον είναι η σημαντικότερη –μετά τη Γερμανία- χώρα της Ευρώπης, που επηρεάζει την τύχη της Ε.Ε  αλλά και της Ελλάδας.Αν εκλεγεί η Μαρίν Λε Πεν, τα πράγματα θα αλλάξουν ριζικά στην Ευρώπη και δεν θα μιλάμε πια για Ε.Ε.  Το έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΚΡΟΝ:

«Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι πιο κοντά στις ευρωπαϊκές ιδέες.Ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση του Μακρόν ο οποίος ενώ δεν είχε προηγούμενη μεγάλη πολιτική εμπειρία (ήταν μόνο υπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση του Ολάντ) κατάφερε να αναδειχθεί σε φαβορί και το πιο πιθανό είναι να είναι ο νέος Πρόεδρος της Γαλλικής δημοκρατίας, καθώς εκπροσωπεί το καινούργιο» εξήγησε ο κος Μαραβέγιας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ VIDEO.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top