ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ star.gr! Πάρος: ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ κατά των ανεμογεννητριών

Οι κάτοικοι ενώνουν τις φωνές τους κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής- Πρώτη Ανάρτηση 26-03-2017 14:28

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ star.gr! Πάρος: ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ κατά των ανεμογε

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί σήμερα, Κυριακή, στην Παροικιά της Πάρου, στην πλατεία της «Μαντώς Μαυρογέννους», στο πλαίσιο διαμαρτυρίας της Παν-Παριανής κινητοποίησης.

Ο λόγος είναι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο κυκλαδίτικο νησί. Οι κάτοικοι κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την εγκατάστασή τους, καθώς τη θεωρούν «καταστροφή», όπως λένε οι ίδιοι.

Οι ανεμογεννήτριες που προβλέπεται να τοποθετηθούν στο νησί είναι, συνολικά, 104. «Κάτι τέτοιο θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στον τουρισμό μας» λένε οι Παριανοί. Πράγματι, η Πάρος παραμένει εδώ και χρόνια από τα πιο δημοφιλή νησιά.

«Πέραν, όμως, από τον τουρισμό, πρόκειται και για τεράστια οικολογική καταστροφή! Θα ανοίξουν δρόμους πάνω στα βουνά και θα ρίξουν τσιμέντα, ώστε να τις τοποθετήσουν. Αυτό θα μας κάνει μεγάλη ζημιά».

Έτσι, οι κάτοικοι του νησιού, από τους ηλικιωμένους μέχρι μικρά παιδάκια με τους γονείς τους, ένωσαν τις φωνές τους στο κεντρικότερο σημείο της Πάρου, διεκδικώντας το αυτονόητο: ανάσα για τους ίδιους, τα παιδιά τους και το νησί τους. 

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top