Παραλήρημα Αλβανού ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα: Προκαλεί και χλευάζει τον χριστιανισμό!

Νέα κοκκινόμαυρη επίθεση - Πρώτη Ανάρτηση 24-03-2017 12:14

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον μέσο του ΠΑΣ Γιάννινα, Άντι Λίλα ο οποίος φέρεται να κάνει απαξιωτικά σχόλια για τον Χριστιανισμό, σε διάλογο με ιμάμη.

Το βίντεο είναι διάρκειας 15 λεπτών, τραβήχτηκε από τον ιμάμη στο δωμάτιο του Λίλα σε ξενοδοχείο όπου βρίσκεται μαζί με άλλους παίκτες της Εθνικής Αλβανίας για τον αγώνα με την Ιταλία, και μαζί τους είναι και ο άλλος παίκτης της Εθνικής Αλβανίας, Αρμάντο Σαντίκου.  Η ιστοσελίδα χαρακτηρίζει το βίντεο ως «σκάνδαλο, στο οποίο ο Άντι Λίλα χλευάζει τη χριστιανική πίστη των ομάδων με τις οποίες παίζει στο εξωτερικό».


Andi Lila dhe Ahmet Kalaja tallen me... από albeu

Στο βίντεο αφηγείται με χλευαστικά σχόλια ότι κάθε μήνα παπάδες ευλογούν την ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για τους αγώνες του πρωταθλήματος, και ότι οι διοικούντες της ομάδας προτιμούν επώνυμους κληρικούς, ενώ όταν είναι ασήμαντοι στεναχωριούνται!

Λίγες ώρες αργότερα, ο ιμάμης ονόματι Αχμέντ Καλάια, που κατέγραψε τη συζήτηση, πήρε θέση μέσω facebooκ, υποστηρίζοντας πως η συνομιλία είχε χιουμοριστικό χαρακτήρα και δεν είχε στόχο να χλευάσει τον Χριστιανισμό.

Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη απ' όσους παρεξηγήθηκαν απ' τα λεγόμενά τους, τονίζοντας πως έχουν το σεβασμό και την εκτίμησή του.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

"Λαμβάνοντας υπ' όψιν την δημοσιότητα που πήρε η συζήτηση μεταξύ εμένα και δύο φίλων παικτών της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία δημοσιεύτηκε στα media, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη λύπη μου για την παρεξήγηση του σκοπού αυτής της συνομιλίας.

Ως εκπρόσωπος της πίστης του Ισλάμ, θρησκευτικός ηγέτης και πατριώτης, δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου οι σκέψεις και οι απόψεις μου για άλλους κληρικούς και μέλη διαφορετικών δογμάτων, να είναι σε αντίθεση με την διδασκαλία του Ισλάμ, που διδάσκει σεβασμό και ανοχή σε μέλη άλλων θρησκειών.

Επιπλέον, εκφράζω την λύπη μου για το πώς έγινε αντιληπτή η συζήτησή μας, η οποία είχε περισσότερο χιουμοριστικό χαρακτήρα, χωρίς κακή πρόθεση, καθώς τα αστεία έγιναν και για τους εκπροσώπους της Ισλαμικής πίστης.

Αρπάζοντας την ευκαιρία και ως άνθρωπος της πίστης, θέλω να εκφράσω την λύπη μου σε περίπτωση που τα δικά μου λόγια ή των φίλων μου, προσέβαλαν τους Χριστιανούς συναδέλφους και φίλους εκφράζοντας ταυτόχρονα την συγγνώμη μου και την διαβεβαίωση μου. Ο σεβασμός μου και η εκτίμησή μου προς αυτούς, παραμένουν σταθερές".

Το post του ιμάμη:

Ο Άντι Λίλα είναι ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος μέσα στο Καραϊσκάκη είχε σχηματίσει με τα χέρια του τον αετό της Αλβανικής σημαίας όπως επίσης το 2014 συμμετείχε σε επεισόδια κατά τη διάρκεια του Αγώνα Σερβίας – Αλβανίας.  


Η Μητρόπολη Ιωαννίνων δεν θέλησε να σχολιάσει το συμβάν, ενώ η ομάδα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν έχει πάρει ακόμη θέση για το θέμα. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top