Μας χτυπούσαν και μας φώναζαν ‘Κ@@@παιδα Κρητικοί’- Τη ΒΙΑ των ΜΑΤ καταγγέλλει αγρότης από την Κρήτη

Συνελήφθη κι αναμένεται να δικαστεί

Μας χτυπούσαν και μας φώναζαν ‘Κ@@@παιδα Κρητικοί’- Τη ΒΙ

Τα ΜΑΤ καταγγέλλει ένας από τους αγρότες της Κρήτης, που ξυλοκοπήθηκε άγρια και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Βάθη την Τετάρτη. Πρόκειται για τον Μεσσαρίτη Γιώργο Κοντουδάκη, που, μιλώντας στο neakriti.gr, υποστήριξε ότι ούτε συμμετείχε στα επεισόδια, ούτε κρατούσε κατσούνα, ούτε χτύπησε κάποιον, γιατί δεν είχε τίποτα να «χωρίσει» μαζί τους.  

Ο κ. Κοντουδάκης επέστρεψε σήμερα, Παρασκευή, στο χωριό του, τα Πηγαϊδάκια. «Εγώ δεν έδωσα αφορμή, δεν κρατούσα κατσούνα, ούτε χτυπούσα. Είδα που τραβούσαν τα ΜΑΤ έναν ηλικιωμένο άνθρωπο σαν το ζώο, έναν αγρότη που δεν γνώριζα καν. Θέλησα να τον βοηθήσω, γιατί εγώ έτσι έχω μάθει, η συνείδησή μου με έκανε να τρέξω να τον βοηθήσω .Εκείνη την στιγμή βρήκα κάτι κάτω πεταμένο, ένα μικρό ξύλο που έπιασα για να τους φοβίσω (τα ΜΑΤ) να τον αφήσουν. Δεν είχα σκοπό να χτυπήσω κανένα και ούτε χτύπησα. Ήρθε άλλος ένας αγρότης για να βοηθήσει κι αυτός να ελευθερώσουμε τον ηλικιωμένο και ακολούθησε συμπλοκή. Ξεμπερδέψαμε τον ηλικιωμένο, τον άφησαν και έφυγε και μετά συνέλαβαν εμάς» υποστηρίζει.

Ο κ. Κοντουδάκης καταγγέλλει την ωμή βία των ΜΑΤ, εξηγώντας ότι οι άνδρες τους τον χτύπησαν και τον έβρισαν, όσο υπάλληλοι του υπουργείου έκαναν στους αγρότες προκλητικές χειρονομίες από τα παράθυρα. Εκείνος, όπως λέει, δεν προκάλεσε τις δυνάμεις των ΜΑΤ

«Όταν μας πήγαν τα ΜΑΤ πίσω από την κλούβα, μας χτύπησαν με κλομπ και ρόπαλα» λέει οργισμένος. «Έχουμε ακόμα τις μελανιές. Μας ανάγκασαν με βίαιο τρόπο και να γονατίσουμε. Αυτή είναι η ‘μαγκιά’ τους, ότι σε δέρνουν όταν σου έχουν περάσει χειροπέδες. Μας φώναζαν ‘Κ@@@παιδα Κρητικοί. Να μάθετε να μην τα βάζετε με τους ‘πράσινους’. Τους απάντησα ότι εγώ αγωνίστηκα για τα δικαιώματά μου. Δεν τα έχω με εσάς. Τον ηλικιωμένο ήθελα να σώσω. Εγώ δεν χτύπησα κανένα. Μετά, στην αστυνομία, είχαμε καλύτερη μεταχείριση».

Όταν οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, αφού έδωσαν κατάθεση και τους πήραν αποτυπώματα, πήγαν πρώτα στο Εγκληματολογικό κι έπειτα στον Εισαγγελέα. Κατηγορήθηκαν για αντίσταση κατά της αρχής και επειδή κρατούσαν «όπλα». Η δίκη τους έχει οριστεί για τις 30/06 στην Αθήνα.  

Ο αγρότης δηλώνει ρητά ότι το μόνο που ήθελε ήταν να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο για το αγροτικό ζήτημα, όχι μόνο του νησιού του, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, κι όχι για να συγκρουστεί με τα ΜΑΤ.


Διαβάστε επίσης:

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ η πλατεία Βάθη– Δακρυγόνα και πετροπόλεμος ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ (ΦΩΤΟ)

Oι αγρότες της Κρήτης ανοίγουν «βεντέτα» με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-«Οι βουλευτές δεν θα πατήσουν καθόλου στο νησί»

Τσικουδιές, χοροί, μαντινάδες και ροζ εσώρουχα στις διαδηλώσεις των αγροτών – «Πότε θα κάνει ξαστεριά»

Οι αγρότες κρέμασαν ροζ εσώρουχο κοντά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - «Μόνο αυτό δεν πήρατε»

Απόβαση των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα -Συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top