ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ η πλατεία Βάθη– Δακρυγόνα και πετροπόλεμος ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ (ΦΩΤΟ)

Άναψαν τα αίματα με το καλημέρα- Πρώτη Ανάρτηση 08-03-2017 10:00

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη, όπου έφτασαν αγρότες από την Κρήτη.

Οι αγρότες έγιναν έξαλλοι όταν είδαν τον φραγμό της αστυνομίας με τις κλούβες μπροστά στην είσοδο του υπουργείου, όσο περίμεναν απάντηση για το αν θα συναντήσουν ή όχι τον υπουργό.

Στη θέα των οχημάτων της αστυνομίας, οι περίπου 1.000 αγρότες άρχισαν να φωνάζουν, έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο σκουπιδιών κι επιτέθηκαν στις κλούβες με τους αστυνομικούς, οι οποίοι και τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων. Οι αγρότες δήλωσαν ρητά ότι θα δούμε κι άλλες εικόνες αν δεν καταφέρουν να συναντηθούν με τον υπουργό. 

Οι αγρότες, με τις μαγκούρες, τα ρόπαλα και τις σημαίες τους άρχισαν να χτυπούν τις κλούβες της αστυνομίας, απαιτώντας να αποχωρήσουν και να "σπάσουν" το φράγμα που είχε δημιουργηθεί. "Δεν μας δίνουν την απάντηση για το απλούστατο και μας ψεκάζουν με χημικά" φωνάζουν οι Κρητικοί, αιτιολογώντας την αντίδρασή τους. "Έχουν προκαλέσει τον κόσμο! Δεν τήρησαν όσα υποσχέθηκαν! Ψεκάζουν! Ο κόσμος να βγάλει τα συμπεράσματά του! Αυτή είναι η συμπεριφορά της ελληνικής αστυνομίας."

Δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καπνογόνα και μάχες σώμα με σώμα υπό την ηχητική υπόκρουση του Ερωτόκριτου είναι το σκηνικό που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. 

Οι οδοί Αχαρνών και Λιοσίων, από το ύψος της Ηπείρου, η Πειραιώς στο τελευταίο τμήμα της προς την Ομόνοια και όλη η Ομόνοια παραμένουν αποκλεισμένες. Η αστυνομία προέβη σε 5 προσαγωγές αγροτών, μέχρι στιγμής. 

Οι αγρότες έφτασαν από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά στις 07:00 το πρωί, αποφασισμένοι όπως είπαν να πάρουν ξεκάθαρες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για ελάφρυνση των ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων που αφορά στους αγρότες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top