Σάββας Καλεντερίδης στο STAR: Αυτοκτονία για τον Ερντογάν ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα

Ο στρατιωτικός αναλυτής και εκδότης σχολιάζει τις εξελίξεις με την Τουρκία, εκτιμώντας ότι θα συνεχιστούν οι προκλήσεις

Τις καθημερινές προκλήσεις των Τούρκων αλλά και τις εξελίξεις μετά την απόφαση ακόμη δύο τούρκων στρατιωτικών να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο στρατιωτικός αναλυτής και εκδότης  Σάββας Καλεντερίδης.

Ο Καλεντερίδης εκτίμησε ότι μετά τις εξελίξεις με τους δύο κομάντος στον Έβρο θα έχουμε νέα προβλήματα με την Τουρκία. Όπως σημείωσε «το περίεργο είναι πως έγινε η... διαχείριση της εισόδου και της σύλληψης» των δύο τούρκων στρατιωτικών από την ελληνική πλευρά, εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να γίνουν άλλοι χειρισμοί.

«Δεν έπρεπε να τους συλλάβει το ελληνικό κράτος. Θα έπρεπε να φύγουν από την Ελλάδα, χωρίς να εμπλακεί το ελληνικό κράτος. Από τη στιγμή που εμπλέκεται το ελληνικό κράτος και έλληνας δικηγόρος, πρέπει να διαχειριστούμε το θέμα των 8 αξιωματικών και των δύο κομάντος», πρόσθεσε.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 τούρκοι αξιωματικοί, πυροδότησε σειρά προκλήσεων στο Αιγαίο, τόνισε ο ίδιος.

Στόχος των Τούρκων είναι να πεισθεί το ελληνικό κράτος και να απελάσει τους αξιωματικούς, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι προκλήσεις εξυπηρετούν τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου.

«Υπάρχει κίνδυνος να χάσει το δημοψήφισμα και αυτό θα είναι πολιτική αυτοκτονία για τον Ερντογάν», τόνισε ο κύριος Καλεντερίδης, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ύποπτες κινήσεις και παρασκήνιο στην υπόθεση.

«Πρέπει να εξηγηθεί η εμπλοκή του δικηγόρου. Δεν μπορώ να καταδικάσω τους ανθρώπους για προβοκάτσια μπορεί όντως να κινδύνευε η ζωή τους… όμως όλη αυτή η ιστορία έχει κενά που πρέπει να διευκρινιστούν»,πρόσθεσε

Στο ερώτημα της κας Ζαχαρέα «ποιος είναι ο στόχος του Ερντογάν;», ο γνωστός στρατιωτικός αναλυτής απάντησε πως «δεν θα υπάρξει θερμό επεισόδιο, αν κάποιος δεν λειτουργήσει προβοκατόρικα και ανεξέλεγκτα, ούτε είναι αυτός ο στόχος του Τούρκου προέδρου. Θα ήταν αυτοκτονία για τον Ερντογάν ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, γιατί κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πως μπορεί να εξελιχτεί κάτι τέτοιο, αν συμβεί».

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε τις προκλήσεις μέχρι το δημοψήφισμα της Τουρκίας. Oι κρατικοί αξιωματούχοι και τα ΜΜΕ πρέπει να τις διαχειριστούν με σοβαρότητα και ψυχραιμία. Εκτιμώ ότι μετά το δημοψήφισμα θα επανακαθορίσουμε την κατάσταση και τη στάση μας» κατέληξε .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top