Το πύρινο έγκλημα που σάρωσε την Ελλάδα του 2007 στις σελίδες νέου βιβλίου

Στην παρουσιάση του έδωσε το «παρών» και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Ο πρόεδρος και ο επίτιμος πρόεδρος του Πυροσβεστικού Σώματος παρουσίασαν ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και τα σενάρια συνομωσίας που τις συνοδεύουν.

Εμπρησμούς, δολιοφθορά ακόμα και εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών καταγράφει το βιβλίο, «Οι ασύμμετρες πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα». Στην παρουσίαση παρέστη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής με χειροκροτήματα.

Για το βιβλίο, το οποίο με απόσταση 10 ετών από τις καταστροφικές πυρκαγιές, έρχεται να αναζητήσει σε βάθος τις αιτίες και να αξιολογήσει τα δεδομένα που υπάρχουν από διάφορες ανοιχτές πηγές, μίλησε ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και πρώην υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος.

«Οι πολίτες ένιωθαν ότι ένας αόρατος εχθρός επιτίθεται, χωρίς να γνωρίζουν “ποιος είναι και με ποιες σκοπιμότητες”. Τολμώ σήμερα να πω, πως στο βιβλίο που παρουσιάζουμε και το οποίο  περιλαμβάνει πλήρη κατάλογο γεγονότων, όπως εξελίσσονταν ώρα με την ώρα, μέρα με τη νύχτα, σε μια αέναη κυκλική βασανιστική για όλους τους Έλληνες αλληλουχία επιθέσεων, απαντά με ακρίβεια στον προσεκτικό αναγνώστη και στο εύλογο ερώτημα του, “τι και για ποιο λόγο συνέβη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κύριος Ρουσόπουλος.

Το βιβλίο αποτελεί τη δικαίωση του πρώην πρωθυπουργού σε ότι αφορά στο παρασκήνιο και στα αίτια της τραγωδίας των φονικών δασικών πυρκαγιών εκείνης της περιόδου. Όπως ανέφεραν οι συγγραφείς, Γιάννης Σταμούλης και Νίκος Διαμαντής, η τότε πολιτική ηγεσία κέρδισε έναν πόλεμο, τον οποίο δεν μπορούσε καν να πει ότι δέχεται.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top