Μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ: Το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός «έφαγε» την ασφάλεια της Κουμουνδούρου

Εξηγήσεις από την ΕΛ.ΑΣ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Σε μηνύσεις προχώρησαν οι αστυνομικοί

«Φωτιές» άναψε η επίθεση με βόμβες μολότοφ και βαριοπούλες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή. Μόνο μερικά καμένα στουπιά από τις μολότοφ κατάφεραν να μαζέψουν από το δρόμο οι αστυνομικοί της ασφάλειας, προσπαθώντας να βρουν στοιχεία για τους 30 μεταμφιεσμένους μασκαράδες που επιτέθηκαν στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος έχει αφήσει επί μήνες να βάλλονται γραφεία άλλων πολιτικών κομμάτων, όπως για παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ, με το που χτυπήθηκαν τα γραφεία του κόμματος του, είδε... προσπάθεια αποσταθεροποίησης και δάκτυλο διακοπής.

«Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, τέτοια χτυπήματα έχουν σχέση με πάρα πολλά συμφέροντα της διαπλοκής και εδώ υπάρχουν κοινά σημεία σε ότι αφορά στις επιδιώξεις αποσταθεροποίησης», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Τόσκας.

Η ΝΔ από την πλευρά της χαρακτήρισε τον κύριο Τόσκα «ανάξιο» της θέσης του και «πολιτικό συκοφάντη».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Ρήγας έκανε λόγο για κενά ασφαλείας και ζήτησε να ενημερωθεί, γιατί είχε απομακρυνθεί η διμοιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η διμοιρία από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκτάκτως μετακινηθεί στο Ολυμπιακό στάδιο για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι.  Η διοίκηση της  ΓΑΔΑ είναι άλλωστε αυτή που κρίνει εάν θα μετακινηθεί και που, κάποια διμοιρία.  Το κενό ασφαλείας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκαν να καλύψουν 4 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.  Εντελώς παράτυπα, καθώς οργανικά η ομάδα ΔΙΑΣ ανήκει στην Άμεση Δράση και δεν προβλέπεται να αναλαμβάνει το ρόλο του σκοπού έξω από πολιτικά κόμματα.

Οι αστυνομικοί ήδη έχουν καταθέσει δύο μηνύσεις για έκθεση του προσωπικού σε κίνδυνο, όταν αυτό χρησιμοποιείται ως στατική δύναμη έξω από κτίρια πολιτικών κομμάτων και ζητάνε την τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, όπως είναι ο κάμερες παρακολούθησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top