ΞΕΦΤΙΛΑ! Στην ουρά μέσα στη βροχή για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Τους πετούσαν χαρτάκια με αριθμούς προτεραιότητας από την πόρτα

Εικόνες ντροπής εκτυλίσσονται από νωρίς το πρωί έξω από την υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, όπου γίνονται οι αιτήσεις για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έχουν δημιουργήσει τεράστιες ουρές, μέσα στην βροχή προκειμένου να κάνουν την αίτησή τους για τα λίγα ευρώ που δίνει το κράτος.

Το σύστημα έχει πέσει από το πλήθος των αιτήσεων και όποιος επιχειρεί να υποβάλει την αίτησή του ηλεκτρονικά είτε δεν μπορεί να μπει, είτε του βγάζει λάθος στοιχεία, όπως το ΑΦΜ ή το ΑΜΚΑ.

Αρκετοί λοιπόν άνθρωποι που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα ούτε για τα απαραίτητα της καθημερινότητας στήθηκαν στην ουρά από τις πέντε το πρωί, ελπίζοντας ότι θα εξυπηρετηθούν και θα καταφέρουν να κάνουν την αίτηση για το πενιχρό επίδομα που δίνει το κράτος και το οποίος παρεμπιπτόντως το παίρνει πίσω μέσω της ανελέητης φορολογίας που επιβάλλει.

Σαν να μην έφτανε όλη αυτή η ταλαιπωρία, οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη υπηρεσία συμπεριφέρθηκαν άθλια στον κόσμο που περίμενε, εξευτελίζοντάς τους και πετώντας τους από την πόρτα πρόχειρα χαρτάκια με αριθμούς προτεραιότητας.

Φυσικά ακολούθησε πανζουρλισμός, διαπληκτισμοί, ο κόσμος άρχισε να σπρώχνεται, ενώ έπεσε και ξύλο.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας γυναίκας που υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες και περίμενε στην ουρά για το επίδομα, η οποία μίλησε στην κάμερα του Star.

«Δεν μπορώ να έρχομαι από τις 5 το πρωί. Τα έχω ανάγκη αυτά τα χρήματα, παίρνω μια αναπηρική σύνταξη, 400 ευρώ και δεν με φτάνει ούτε για τα φάρμακά μου. Ποτέ δεν είχα πάρει τίποτα από το κράτος ακόμα κι αν το δικαιούμουν. Όσο εργαζόμουν δεν είχα καμία ανάγκη και δεν πήρα τίποτα από το κράτος. Αυτό που γίνεται εδώ είναι απαράδεκτο», είπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top