Προκλήσεις στο Αιγαίο! Που το πάει ο «τσαμπουκάς» Ερντογάν; «Είναι ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ»

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από τον Σάββα Καλεντερίδη

Τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, με αφορμή και την θλιβερή επέτειο των Ιμίων, σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο στρατιωτικός αναλυτής και εκδότης, Σάββας Καλεντερίδης.

«Οι κινήσεις των Τούρκων έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της γείτονας χώρας. Ήδη ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας, έδωσε συνέντευξη τύπου και κατηγόρησε την κυβέρνηση, για δύο πράγματα α) πρώτον γιατί δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση για το διάταγμα του Τραμπ για τους μουσουλμάνους και β) γιατί έχει καταστήσει τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ μια πολιτική φιγούρα που περιφέρεται πότε στα Ίμια και πότε σε άλλες περιοχές, προς άγραν εθνικιστικών ψήφων στο δημοψήφισμα που θα γίνει το προσεχές διάστημα», παρατήρησε αρχικά ο κύριος Σάββας Καλεντερίδης.

Σχολιάζοντας την στάση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παίζει διπλό παιχνίδι, από τη μια κάνει τον φίλο στον Ερντογάν και από την άλλη δίνει τεθωρακισμένα οχήματα στους Κούρδους της Συρίας, ο κύριος Καλεντερίδης είπε ότι ο αμερικανός και ο τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθούν στις ΗΠΑ, όπου και θα λύσουν τις διαφορές τους.

Σύμφωνα με τον κύριο Καλεντερίδη, «η Ελλάδα –σε αντίθεση με αυτό που υποστηρίζουν οι Τούρκοι- δεν έχει ανάγκη από στρατιωτικές πληροφορίες, ούτε από τους 8 αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία».

Όπως είπε ο γνωστός στρατιωτικός αναλυτής, η Ελλάδα έχει ατράνταχτα επιχειρήματα και θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσει.  «Η ελληνική κυβέρνηση στήριξε τον κύριο Ερντογάν στην διάρκεια του πραξικοπήματος και το γνωρίζει ο Τούρκος πρόεδρος, την στάση του οποίου θεωρώ ανέντιμη. Επίσης, λίγες μέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν, υπήρχε κίνδυνος, 37 τούρκοι κομάντος που ήταν πίσω από αυτήν, να έρθουν στην Ελλάδα. Τότε έγινε μια τεράστια επιχείρηση από την ελληνική πλευρά, ο κύριος Καμμένος είχε κάνει διυπουργική συνάντηση με τον κύριο Δρίτσα, που ήταν τότε στο υπουργείο Ναυτιλίας και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Τόσκα και έγινε μια τεράστια επιχείρηση για να μην περάσουν στη Σύμη και στη Ρόδο οι 37 κομάντος. Και αυτό μας κόστισε αρκετά», εξήγησε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top