Βγήκαν στους δρόμους τα τρακτέρ-Στήθηκαν τα πρώτα μπλόκα σε Λάρισα, Άρτα και Αίγιο

Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί αγρότες που αποφάσισαν φέτος να απέχουν από τα μπλόκα

Από τη Βέροια ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς τα τρακτέρ μπήκαν στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, φέτος πολλοί αγρότες θα απέχουν από τα μπλόκα. Δε θέλουν, όπως λένε, να έρθουν αντιμέτωποι με τους πολίτες και να δημιουργηθούν τα περσινά προβλήματα στις εθνικές οδούς.

Όπως θα δείτε και στο video, με το σήμα της νίκης οι αγρότες της Ημαθίας μπήκαν στην πόλη της Βέροιας και κλείνουν τους δρόμους με αγροτικά μηχανήματα.

Στο κέντρο της Βέροιας, οι αγρότες έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο μπροστά από το δημαρχείο με τα τρακτέρ τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, αλλά και το κόστος παραγωγής.

Ουρές χιλιομέτρων δημιουργήθηκαν το πρωί στον παράδρομο της εθνικής Κορίνθου - Πατρών, καθώς οι Πελοππονήσιοι έκλεισαν το δρόμο στο ύψος του Αιγίου.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την αύξηση του φορολογικού συντελεστή, ο οποίος κλιμακωτά φτάνει και το 45%.

Το αρμόδιο υπουργείο απαντά ότι το 90% των αγροτών δε θα επιβαρυνθεί. Κι αυτό γιατί, οι περισσότεροι δηλώνουν εισόδημα έως 5.000 ευρώ, υπονοώντας δηλαδή ότι φοροδιαφεύγουν.

Οι αγρότες επίσης αντιδρούν και στον διπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, από το 7 στο 14%. Η κυβέρνηση απαντά ότι κι εδώ είναι ευνοημένοι, διότι οι εισφορές τους δεν υπολογίζονται, όπως στους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες, με αποτέλεσμα το 85% των αγροτών να πληρώνει το ελάχιστο ασφάλιστρο.

Προς το παρόν,φαίνεται ότι οι φετινές κινητοποιήσεις δεν έχουν την ίδια δυναμική με τις περσινές. Ήδη η πανελλήνια συντονιστική αγροτών που αποτελείται από 40 μπλόκα αποφάσισε να μην κλείσει φέτος τους δρόμους, αλλά να αντιδράσει με συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top